Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Piaf in Schouwburg Amstelveen

Een nieuwe musical over leven en dood van een legende in Schouwburg Amstelveen. Deze voorstelling gaat over het leven én de dood van ‘de kleine mus’. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek herbeleefd de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Ze ontdekt wie ze was en komt erachter wat het is dat ze achterlaat.

Piaf in Schouwburg Amstelveen

Data
vr 27 okt20:00 - 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Over Edith Piaf

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed 60 jaar geleden één van Frankrijks grootste artiesten: Edith Piaf. Nu, ver na haar dood, worden haar liedjes over de hele wereld nog steeds geluisterd en gezongen. Nummers als Non, Je ne regrette rien, La Vie En Rose’ en Milord zijn slechts een paar onsterfelijke voorbeelden.

Het verhaal

Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wou. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas net overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen: De Engel. De Duivel. De Nar. En de dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar haar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. Het is een lange tocht, bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is, zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten.

Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

Piaf in Schouwburg Amstelveen

Data
vr 27 okt20:00 - 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps