Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Paper Ensemble - QPFA 2023: #17

Musici laten papier zingen in het Plein Theater. The Paper Ensemble is een van de uniekere muziekgroepen die Nederland rijk is. Opgericht door Jochem van Tol en ontwikkeld in samenwerking met Ibelisse Guardia Ferragutti. Ze bedachten een reeks sculpturale papieren instrumenten die voortkomen uit een onderzoek naar geluid, luisteren en compositie. In de geest van de Japanse Zen roept het ensemble de magie van een stil materiaal op en vergroot het op een poëtische en ontroerende manier.

Paper Ensemble - QPFA 2023: #17

Speeldata
dinsdag 28 maart 2023 om 20:30
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam

The Paper Ensemble - #17

Tijdens het Queering Puppets Festival Amsterdam speelt The Paper Ensemble een deel van hun nieuwe stuk #17 waarin ze een ontmoeting aangaan met twee slagwerkers Frank Rosaly en Paul Koek. Samen met hen verkennen ze de ruimte van geluid in een nieuwe speelstijl geïnspireerd op de vormtaal van Japanse tuinen. Een vormtaal die de menselijke maat loslaat en terugkeert naar wereldse vormen en geluiden. De afgelopen jaren reisde en speelde The Paper Ensemble veelvuldig in Japan waar ze deze vormtaal van Japanse tuinen en tuinieren onderzochten en vertaalden naar hun muzikale werk. The Paper Ensemble bestaat uit Jochem van Tol, Ibelisse Guardia Ferragutti, Mei Yi Lee en Klara Alexova.

Queering Puppets Festival Amsterdam | QPFA 2023

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren met dit festival de norm vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. QPFA is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid! Van 28 maart t/m 2 april 2023

Paper Ensemble - QPFA 2023: #17

Speeldata
dinsdag 28 maart 2023 om 20:30
Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam