Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Panic Room - Meervaart Theater

Een bloedernstige, humoristische, dystopische en hoopvolle voorstelling tegelijkertijd. Over een oorlog tussen het hoofd en hart.

Panic Room - Meervaart Theater

Data
zo 23 jun16:00 - 17:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Race tegen de klok

Midden in een Niemandsland staat een huis waar 2 geliefden elkaar treffen. De één is ziek en op de vlucht voor het onontkoombare einde. De ander is een oorlogscorrespondent die terugkeert van een levensveranderende reis naar een conflictgebied. In een race tegen de klok dringt het verleden zich aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. Wanneer de wereld door de wanden heen breekt en de kamer te klein blijkt voor hun conflict, reizen ze af naar de plek waar een onbevattelijk verlies diep onder het hete zand begraven ligt. Eén ding is zeker: in het diepste donker schuilt een nog grotere duisternis.

Panic Room is een intieme en lijfelijke voorstelling over sterven en afscheid nemen. Waar eindigt het recht op het langste leven en begint de verantwoordelijkheid voor de dood van de ander? Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan Floor Houwink ten Cate, Esther Duysker en Abke Haring voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig

Theater Utrecht 

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal en in nieuwe vormen. Het gezelschap put daarbij uit alle mogelijke bronnen: van persoonlijke verhalen, literatuur en muziek tot modehuizen, popcultuur en clubs.

Floor Houwink ten Cate

Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van theater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot de menselijke maat en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Panic Room - Meervaart Theater

Data
zo 23 jun16:00 - 17:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps