Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Panama Pictures - The Man who fell from the sky

Dans, lucht- en vloeracrobatiek vervlochten met live-muziek, tot een indringende en poëtische beeldenreeks, in het Meervaart Theater. N.B. De genoemde eindtijd is een indicatie.

Panama Pictures - The Man who fell from the sky

Data
za 1 jun20:15 - 21:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

The Man who fell from the sky 

Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren en begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Tegelijkertijd lijkt de wereld in brand te staan en overschaduwt de ene crisis de andere. Wat rest ons nu?

‘The Man who fell from the sky’ vangt dit collectieve gevoel van stuurloosheid en ontwrichting. De performers lijken er wel aangespoeld. Hoog in de lucht hangen zij aan takken van een ontwortelde boom. Ze balanceren op bewegende plateaus.

Is dit de nasleep van een ramp? De voorbode van een grote verandering? ‘The Man who fell from the sky’ toont zeven mannen die zich, zonder houvast of kompas, moeten verhouden tot een omgeving die aan verandering onderhevig is.

Muzikant Budy Mokoginta creëert, met een mix van gitaar, stem en elektronica, een stevige sound die het geheel stuwt, kleurt en bij flarden ontregelt.

Over de makers

Dynamisch, ongepolijst en bij vlagen spectaculair, maar tegelijkertijd kwetsbaar en intiem. Panama Pictures maakt voorstellingen op het snijvlak van dans en circus, waarin de disciplines moeiteloos in elkaar overvloeien en de dialoog aangaan met architectonische decors en live-muziek. Voor iedere voorstelling wordt een nieuw universum opgetrokken.

Panama Pictures - The Man who fell from the sky

Data
za 1 jun20:15 - 21:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps