Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Opera The Master's Voice met Nina van Essen

The Master's Voice is een eigentijdse opera over de schaduwzijde van prestatiedruk en de zoektocht naar spirituele verlichting. De componist Peter Kooreman heeft samen met libretto schrijfster Désanne van Brederode een prachtige opera gemaakt uitgevoerd door mezzo-sopraan Nina van Essen, sopraan Nikki Treurniet en bariton Berend Eijkhout. Orkest en koor onder leiding van dirigent Boudewijn Jansen.

Opera The Master's Voice met Nina van Essen

Data
di 16 jul20:15 - 22:15
Locatie
Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam
toon in Google Maps

Eerste Akte 

Maak kennis met de jonge Estelle (Nina), die door de hoge eisen die zij aan zichzelf stelt, een time-out nodig heeft. Ze besluit om naar een ashram in Zweden te gaan en daar een jaar bij een guru in de leer te gaan. Ze wil haar leven in balans brengen, haar plaats in het leven (her)vinden.

Haar hartsvriendin Sophie (Nikki) staat heel anders in het leven. Een nuchtere houding, een tevreden zijn met wat is, en bescheidenheid tekenen haar. Beide vrouwen vinden in de loop van het verhaal een partner. Sophie is met haar huisje-boompje-beestje tevreden, terwijl Estelle haar relatie als een rit in een achtbaan ervaart. Haar man John (Berend), die ze in de ashram heeft leren kennen, is een romanticus die snel zijn hart opent, maar zonder zich diepgaand te verbinden.

Tweede Akte 

In de 2e akte, die zich tien jaar later afspeelt, vinden dramatische gebeurtenissen plaats. Al lang sluimerende conflicten escaleren, zowel in de echtelijke relatie van Estelle en John (die inmiddels twee kinderen hebben), als in de ashram, waar een ernstige vorm van misbruik en andere excessen blijken plaats te vinden. Estelle, die nog steeds verlangt naar verlichting en innerlijke rust, wordt door deze gebeurtenissen tot het uiterste op de proef gesteld. Onmiskenbaar verandert ze daardoor, transformeert ze. Zo wordt haar ook duidelijk dat het zoeken naar de diepere betekenis van het leven blind kan maken voor wat er al is. Sophie is onbedoeld misschien wel haar belangrijkste leraar geweest.

Opera The Master's Voice met Nina van Essen

Data
di 16 jul20:15 - 22:15
Locatie
Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam
toon in Google Maps