Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Oorkaan ft. Amsterdams Andalusisch Orkest - Dauw (6+) in Meervaart Theater

‘Dauw’ is een knus familieconcert voor iedereen van 6 tot 106 jaar. Het Amsterdams Andalusisch Orkest vertelt het verhaal dat je uit de muziek kunt horen. De eeuwenoude instrumenten (de ud, ney en rabab) laten een rijk repertoire horen van Granada tot Bagdad.

Oorkaan ft. Amsterdams Andalusisch Orkest - Dauw (6+) in Meervaart Theater

Data
zo 22 okt14:00 - 14:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Dauw 

‘Dauw’ is een familieconcert waar de magie van ‘het uur blauw’ en de Andalusische en Arabische muziek je meevoeren in een droomwereld. Theatrale elementen, humor en speelsheid maken deze visuele luisterbeleving voor iedereen van 6 tot 106 jaar toegankelijk.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest vertelt het verhaal dat je uit de muziek kunt horen. De eeuwenoude instrumenten (de ud, ney en rabab) laten een rijk repertoire horen van Granada tot Bagdad. 

Je hoort het water zachtjes druppelen van de planten. 

Een krekel klinkt in de verte. 

Het uur is blauw. 

De tijd tussen dag en nacht waarin iedereen nog ligt te slapen maar ook al bijna wakker is. 

De maan is net vertrokken, de zon is nog niet op. 

  

Wat gebeurt er in het uur blauw? 

Wie is er al stiekem wakker? 

Wie wacht er op de komst van de zon? 

Wie blijft zich liever in de donkerte verschuilen? 

Over de makers:

Oorkaan

In de theatrale concerten van Oorkaan spelen musici de muziek uit het hoofd en uit het hart. Hun speelstijl is fysiek, een taal waar ieder kind zich mee kan identificeren. En ‘Language no Problem’, want de enige taal die er klinkt, is de muziek.

Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Onze maker brengt niet alleen de muziek terug naar Europa, maar combineert dit met (bestaande en zelfgeschreven) verhalen, gedichten en theater.

De composities die het AAO voor deze voorstelling ten gehore brengt verwijzen naar ‘dauw’, zowel in de betekenis van de vroege ochtend en zonsopgang als van het Marokkaanse woord ‘daw’, wat licht betekent. 

Nuba Al- Ushshaq (12e eeuw), Crescent Moon (Omar Faruk), Daldalan Barı (Turkije), Tahmilla Bayati (Mohamed El Hefnawy), Hov arek sarer jan (Armenië), Morena me llaman (Sephardisch)

Oorkaan ft. Amsterdams Andalusisch Orkest - Dauw (6+) in Meervaart Theater

Data
zo 22 okt14:00 - 14:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps