Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Oidhche - ik ben de dag kwijt

Dans Lab presenteert: ‘Oidhche - ik ben de dag kwijt’. In deze montagevoorstelling bewegen de 15 jonge dansers van het Dans Lab door de nacht, waar alle uitersten samenkomen en tijd niet bestaat.

Oidhche - ik ben de dag kwijt

Data
vr 23 feb20:30 - 22:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Bewegingstaal

De afgelopen maanden werkten de dansers van het Meervaart Studio Dans Lab onder begeleiding van Feadan McCall en Liam McCall toe naar deze presentatie. Tijdens het traject stond de bewegingstaal van Feadan en Liam centraal. Dit is een mix van hiphop en contemporary. De focus lag tijdens het traject op improvisatie, samenwerking en persoonlijke groei.

Dansers: Astere Amma, Aimée Bakhuizen, Madelein Beljaars, Sanne Benjamins, Kaylana Ernst, Dieke de Jong, Camiel Kok, Jip Pauel, Rosella Roozeman, Lola van Rumpt, Marlie Salomé, Amber Scheepmaker, Marinca Uijland, Hinne Vos en Roos Zijlstra. 

Over Dans Lab

Het Meervaart Studio Dans Lab is een uniek platform voor het ontwikkelen van jong Amsterdams danstalent door Meervaart Studio. Onder leiding van een professionele maker/makers werken 12 tot 15 deelnemers in de leeftijd 16-26 jaar toe naar een montagevoorstelling. Het traject duurt een aantal maanden en bestaat uit wekelijkse coaching waarin research, onderzoeken, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. Deze editie sloeg Meervaart Studio de handen ineen met ISH Academy van Onze Maker ISH Dance Collective.

Over ISH Academy

ISH brengt al 20 jaar hiphopdans en urban sports naar het theater. In de voorstellingen verbindt ISH deze disciplines met traditionele kunstvormen, zoals ballet, theater en klassieke muziek. Naast voorstellingen richt ISH zich op drie andere pijlers, waaronder ISH Academy.
Bij ISH Academy worden jonge mensen geïnspireerd te geloven in zichzelf. Het docententeam van ISH Academy bereikt kinderen en jongeren door heel Nederland met uiteenlopende activiteiten. Zo zijn er voor verschillende leeftijden lessen in Podium Lely, werken getalenteerde jongeren bij Young ISH aan een voorstelling en heeft ISH een divers aanbod van schoolvoorstellingen en workshops voor het onderwijs.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Oidhche - ik ben de dag kwijt

Data
vr 23 feb20:30 - 22:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps