Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Nollywood Travel Film Festival | Sistá (2022)

Op de derde en laatste dag de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival, gaat het festival verder met de Nederlandse première van Sistá. De regisseur, Biodun Stephan, zal aanwezig zijn voor een introductie en Q&A in de Melkweg.

Nollywood Travel Film Festival | Sistá (2022)

Data
za 7 okt19:00 - 21:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps

Over de overlevingsdrang van een alleenstaande moeder en vrouw

Sistá vertelt het verhaal van een alleenstaande moeder (Kehinde Bankole) die moeite heeft om haar twee kinderen, Fola Jr en Anu, groot te brengen nadat ze in de steek is gelaten door hun vader, Fola (Deyemi Okanlawon).

Ze slaagt erin om ze door de jaren heen goed op te voeden en op te leiden door allerlei schoonmaakbaantjes in de stad Lagos op zich te nemen. Een paar decennia later duikt Fola samen met zijn nieuwe vrouw (Bisola Aiyeola) weer op en probeert hij een plek voor zichzelf te veroveren in het leven van de kinderen.

Sistá is een mooie film door de eenvoudige maar effectieve verhaallijn, een eerbetoon aan elke moeder die hard werkt om hun kinderen een beter leven te geven, die tot leven wordt gebracht door capabele acteurs die zich overgeven aan de verhaallijn en door een filmmaker met een duidelijke visie op hoe het verhaal geportretteerd moet worden.

Het Nollywood Travel Film Festival

Het Nollywood Travel Film Festival (NTFF) is een reizend filmfestival gericht op het promoten van films van Nigerianen over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar werd de NTFF gehouden in steden als Toronto, Atlanta, Hamburg, Athene, Londen, Berlijn, Glasgow, Helsinki, Oslo en Dublin. Van 5-7 oktober vindt het Nollywood Travel Film Festival plaats in Amsterdam, met Melkweg Cinema als hoofdbasis. Gedurende de drie dagen vertoont het festival vijf speelfilms en tien korte films gemaakt door Nollywood, de bloeiende filmindustrie van Nigeria.

Africadelic

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam ter ere van Afrikaanse culturele creativiteit, diversiteit en activisme. Elk jaar in mei, op en rond International Afrikadag, biedt Africadelic een week vol concerten, films en talks. Het festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en toont de rijkdom en impact die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Daarnaast (co-)organiseert Africadelic door het jaar heen verschillende evenementen, waaronder van 5-7 oktober 2023 de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival.

l.

Nollywood Travel Film Festival | Sistá (2022)

Data
za 7 okt19:00 - 21:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps