Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Nollywood Travel Film Festival |Love, Lust & Other Things (2023)

Deze avond gaat de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival van start met de openingsfilm Love, Lust & Other Things (2023). Regisseur Kayode Kasum zal tijdens de Nederlandse première van zijn film aanwezig zijn voor een introductie en Q&A in de Melkweg.

Nollywood Travel Film Festival |Love, Lust & Other Things (2023)

Data
do 5 okt19:00 - 22:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps

Kun je aan je eigen verleden ontsnappen

Love, Lust and Other Things vertelt het verhaal van Lydia (Osas Ighodaro), een pas gescheiden vrouw en moeder van een jonge tweeling die op een reis van zelfontdekking gaat om erachter te komen wat ze werkelijk wil.

Na vijftien jaar huwelijk verlaat Lydia haar man om zichzelf te vinden. Na een pijnlijke scheiding ontmoet ze zakenmagnaat Khalid (Ramsey Nouah), die in eerste instantie de perfecte man voor haar lijkt te zijn. Alles gaat geweldig totdat er een bom uit het verleden barst die alles dreigt te verpesten...

Het Nollywood Travel Film Festival

Het Nollywood Travel Film Festival (NTFF) is een reizend filmfestival gericht op het promoten van films van Nigerianen over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar werd de NTFF gehouden in steden als Toronto, Atlanta, Hamburg, Athene, Londen, Berlijn, Glasgow, Helsinki, Oslo en Dublin. Van 5-7 oktober vindt het Nollywood Travel Film Festival plaats in Amsterdam, met Melkweg Cinema als hoofdbasis. Gedurende de drie dagen vertoont het festival vijf speelfilms en tien korte films gemaakt door Nollywood, de bloeiende filmindustrie van Nigeria.

Africadelic

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam ter ere van Afrikaanse culturele creativiteit, diversiteit en activisme. Elk jaar in mei, op en rond International Afrikadag, biedt Africadelic een week vol concerten, films en talks. Het festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en toont de rijkdom en impact die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Daarnaast (co-)organiseert Africadelic door het jaar heen verschillende evenementen, waaronder van 5-7 oktober 2023 de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival.

Nollywood Travel Film Festival |Love, Lust & Other Things (2023)

Data
do 5 okt19:00 - 22:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps