Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Nollywood Travel Film Festival |Eagle Wings (2021)

De Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival sluit af met de slotfilm Eagle Wings (2021) in de Melkweg. Regisseur Papel Apel zal tijdens de Nederlandse première van zijn film aanwezig zijn voor een introductie en Q&A.

Nollywood Travel Film Festival |Eagle Wings (2021)

Data
za 7 okt21:00 - 22:30
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps

Een uitdaging op vele vlakken

Eagle Wings is een oorlogsdrama, de eerste ooit gemaakt in Nigeria, over een gevechtspiloot van de luchtmacht die verstrikt raakt in de wereld van opstandelingen. Wanneer een net getrouwde commandant achter de vijandelijke linies verdwaald raakt, zweren zijn wapenbroeders hem veilig thuis te brengen.

De reddingsmissie leidt hen naar een door oorlog verscheurd gebied en rechtstreeks in een terroristenbolwerk waar hun loyaliteit op de proef wordt gesteld. Eagle Wings onderzoekt de uitdaging van het vechten voor leven, vrede, vrijheid en liefde in tijden van groot geweld.

Het Nollywood Travel Film Festival

Het Nollywood Travel Film Festival (NTFF) is een reizend filmfestival gericht op het promoten van films van Nigerianen over de hele wereld. De afgelopen zeven jaar werd de NTFF gehouden in steden als Toronto, Atlanta, Hamburg, Athene, Londen, Berlijn, Glasgow, Helsinki, Oslo en Dublin. Van 5-7 oktober vindt het Nollywood Travel Film Festival plaats in Amsterdam, met Melkweg Cinema als hoofdbasis. Gedurende de drie dagen vertoont het festival vijf speelfilms en tien korte films gemaakt door Nollywood, de bloeiende filmindustrie van Nigeria.

Africadelic

Africadelic is een jaarlijks festival in Amsterdam ter ere van Afrikaanse culturele creativiteit, diversiteit en activisme. Elk jaar in mei, op en rond International Afrikadag, biedt Africadelic een week vol concerten, films en talks. Het festival is een ode aan het Afrikaanse continent en zijn wereldwijde diaspora, en toont de rijkdom en impact die Afrodescendants hebben op de mondiale cultuur en samenleving. Daarnaast (co-)organiseert Africadelic door het jaar heen verschillende evenementen, waaronder van 5-7 oktober 2023 de Nederlandse editie van het Nollywood Travel Film Festival.

Nollywood Travel Film Festival |Eagle Wings (2021)

Data
za 7 okt21:00 - 22:30
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps