Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Niks Nieuws, Over Mijn Coming-Out Als Optimist

Tweede voorstelling uit een drieluik over optimisme. In deze intieme en fysieke voorstelling met theater, livemuziek en circus krijgen de moodswings de overhand: van klein en ingetogen tot opzwepend up-beat, groots of eenzaam. Optimist Monki krijgt het steeds moeilijker om zijn idealen hoog te houden, want een positief verhaal is eigenlijk best radicaal.

Niks Nieuws, Over Mijn Coming-Out Als Optimist

Data
vr 29 sep20:30 - 20:30
Locatie
CC Amstel
Cullinanplein 1
1074 JN Amsterdam
toon in Google Maps

Moodswings

Zwaaiend tussen vier palen heet acrobaat Monki ons welkom. Hij wil ons iets vertellen. Hij is een optimist en dat wil hij niet meer onder stoelen of banken steken. Uit de kast komen blijkt een opdracht vol twijfels en valkuilen. “Dat is niet hoe de wereld werkt” zegt men, maar hij ziet toch dat het kan! Ook al lijken de anderen soms luider.

'Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist' is de tweede voorstelling uit een drieluik over optimisme van Monki, huismaker van TENT (2021-2024). In en om de palen laat hij ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld, de effecten van conventionele nieuwsmedia of onze algemeen heersende blik op de mens. Niet dat hij de slechte kanten van de mens wil verdoezelen, maar hij wil het positieve benoemen om het negatieve aan te pakken.

Zo creëert theatermaker Monki de mogelijkheid om elkaar een verhaal te vertellen dat wel eens het verschil zou kunnen maken. Andere voorstellingen uit het drieluik zijn 60% Banaan: een blijde boodschap voor de boze burger (2022). In de vorm van een acrobatische lezing en een feestje met het publiek toonde hij aan dat het beter gaat met de wereld dan we denken.

'Ook Apen vallen uit bomen', het derde luik, wordt verwacht in 2024.

Niks Nieuws, Over Mijn Coming-Out Als Optimist

Data
vr 29 sep20:30 - 20:30
Locatie
CC Amstel
Cullinanplein 1
1074 JN Amsterdam
toon in Google Maps