Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Neighbouring Frequencies

Op zondag 2 juni presenteren FIBER Festival, STUK en de Brakke Grond een dag vol geluidskunst vanuit Nederland en België onder de titel Neighbouring Frequencies. Het programma vindt plaats op de laatste dag van FIBER Festival en bestaat uit installaties, performances en lezingen.

Neighbouring Frequencies

Data
zo 2 jun13:00 - 18:00
Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps

Showcase van Vlaamse en Nederlandse geluidskunst

Met Neighbouring Frequencies presenteren de drie organisaties de rijkheid en de vele verschijningsvormen van geluidskunst binnen beide landen. Soms ontstaan er samenwerkingen en kruisbestuiving tussen de buurlanden. De bezoeker wordt uitgenodigd om de geschiedenis, het heden en de mogelijke toekomst van geluidskunst te leren kennen, vanuit het perspectief van de Vlaams-Nederlandse samenwerkingen, waarbij er ook gekeken wordt naar de ontwikkelingen in Wallonië. 

Hoe ontwikkelde de geluidskunst zich in beide landen? Wat zijn specifieke en unieke tradities of tendensen? Welke historische en hedendaagse overlappingen en samenwerkingen zijn er over de grens heen?

Performance & Lectures

De middag staat in het teken van geluidskunst-performances door Nederlandse en Belgische kunstenaars. Deze zijn publiek toegankelijk en vinden plaats in de Grote zaal van de Brakke Grond. Het programma start met twee korte lezingen die een kort overzicht geven van de geluidskunst-ontwikkelingen in beide landen.

Verwacht een dagprogramma met lezingen en geluidskunstperformances, aangevuld met een compacte tentoonstelling met Vlaamse en Nederlandse geluidskunstinstallaties. De tentoonstelling Neigbouring Frequencies te zien bij de Brakke Grond van 30 mei t/m 16 juni. 

Neighbouring Frequencies

Data
zo 2 jun13:00 - 18:00
Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps