Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Nachttrein naar Lissabon

Deze avond gaan we in gesprek met bestuurders van spoorbedrijven zelf, en leggen we de vraag voor aan de Europarlementariërs: wat is er nodig voor een aanlokkelijk én betaalbaar Europees spoornetwerk?

Nachttrein naar Lissabon

Data
ma 3 jun20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps

Wat zou je kiezen?

De nachttrein naar Lissabon bestaat niet meer, maar stel je wilt alsnog naar de hoofdstad van Portugal per trein? Dan wordt het heel ingewikkeld. Bereid je voor op een reis van ruim anderhalve dag met een tiental overstappen. Bovendien is de kans groot dat je de helft van die aansluitingen niet haalt vanwege vertragingen. Eindstand: misschien wel 12 uur later aangekomen op de plaats van bestemming voor driedubbel de prijs van een retourvlucht. Wat zou je kiezen?

Niet zo makkelijk

De meeste reizigers in Europa stappen nog altijd in het vliegtuig. Want ook voor bestemmingen dichter bij huis laten de verbindingen te wensen over. En dit geldt niet alleen voor personen, maar ook voor goederen. Brussel wil het spoor in Europa makkelijker en goedkoper maken, maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. De Europese Unie wil treinreizen in Europa makkelijker en goedkoper maken, maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Door nationale belangen, taalverschillen en simpelweg iets als verschillende spoorbreedtes is een internationaal netwerk nog lang niet in zicht. Hoe kunnen er de komende jaren meer goederen en personen per trein op een toch al druk spoor?

Nachttrein naar Lissabon

Data
ma 3 jun20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps