Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

n00b

Het cabaretduo n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando) beleeft een droomdebuut met hun eerste avondvullende voorstelling. De voorstelling 'n00b speelt n00b' ontving een vloedgolf aan lovende recensies en er ontstond een ware run op de kaarten, ook in Schouwburg Amstelveen. In december komen de dames dan ook terug met 'n00b speelt n00b'.

n00b

Data
wo 13 dec20:00 - 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

n00b speelt n00b

n00b speelt n00b gaat over het zijn van een n00b. Een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody. Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b het publiek zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. 

Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek die je mee kan zingen en achterovergeslagen naar kan luisteren. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnares van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld, een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

De pers over n00b speel n00b

‘Het is heerlijk om te kijken naar een nieuw duo dat zo fris aanvoelt en zo veel gelach weet los te maken.’ - de Volkskrant ★��★★��

‘IJzersterk cabaretdebuut vol varianten van klootzakken en ploeteraars.’ - NRC ★★★★

‘Met n00b is het cabaretlandschap een hip topduo rijker!’ - Parool

‘Ga deze voorstelling zien, laat je overrompelen door n00b en dompel je onder in hun universum.’ - Theaterkrant (keuze van de criticus)

Winnaar Neerlands Hoop 2023

Uit het juryrapport: Isabelle Kafando en Laura Bakker kwamen, zagen en overrompelden de theaters en hun publiek met een wervelwind aan sketches. In alle opzichten is n00b een zeer aan elkaar gewaagd duo dat elkaar op alle fronten aanvult en versterkt; het speelplezier spat er vanaf. De scènes zijn grof, muzikaal en hilarisch en laten de toeschouwers uitgeput en uitzinnig achter. N00b is een krankzinnig, hip en zeer overtuigend cabaretduo, waarvan de jury hoopt dat het zijn brutale frisheid nog lang vasthoudt.

Keuze van de Cabaret Selectie 2023

N00b speelt n00b is door de jury van de Cabaret Collectie (Nederlands Theater Festival) geselecteerd als een van de meest spraakmakende cabaretvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Uit het juryrapport: 'Dit zijn performers die razendsnel kunnen schakelen, die schaamteloos hun hele fysiek, mimiek en stemgebruik inzetten. Ze blazen omver, maar durven ook kwetsbaar te worden. Zo bouwen ze aan een absurdistisch universum dat bevolkt wordt door uiteenlopende varianten van de ploeterende mens.'

n00b

Data
wo 13 dec20:00 - 20:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps