Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Mohammed Azaay e.a - Jihad van liefde

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Zijn verhaal is nu te zien in theater Griffioen.

Mohammed Azaay e.a - Jihad van liefde

Speeldata
donderdag 30 maart 2023 om 20:30
Locatie
Griffioen
De Boelelaan 1111
1181 HV Amsterdam

“Omdat jouw verhaal de mijne is.”– Mohamed El Bachiri

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde.Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht. Kaarten voor deze voorstelling koop je via deze ticketlink.

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Mohammed Azaay e.a - Jihad van liefde

Speeldata
donderdag 30 maart 2023 om 20:30
Locatie
Griffioen
De Boelelaan 1111
1181 HV Amsterdam