Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Mentaal Boekenbal: Mentale gezondheid bespreken, hoe dan?

In de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid nodigt Missie Mentaal, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Thrive jou uit voor het Mentaal Boekenbal in OBA Oosterdok (inloop vanaf 14:00 uur).

Mentaal Boekenbal: Mentale gezondheid bespreken, hoe dan?

Data
vr 7 jun14:30 - 16:30
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Mentale gezondheid beter bespreekbaar

Stap een keer in mijn schoenen. Of in die van een ander. Want als mensen zich meer verplaatsen in elkaar maken we mentale gezondheid beter bespreekbaar. Maar hoe doe je dat? Wat komt er kijken bij echt luisteren of een kwetsbaar gesprek? Wat zijn hulpmiddelen? En hoe kom je van daaruit weer verder?

Onder leiding van dagvoorzitter Sarita Bajnath gaan 9 auteurs die schrijven over mentale gezondheid in gesprek over waar hun boek over gaat, waarom ze dit schreven en wat hun missie is.

Programma

Op het programma staan: 

• Stefanie Goossens - Wat ik aan mijn kinderen wil doorgeven

• Evelien van Dort – De GeluksGids

• Friso van Doesburg - Uit Huis

• Janine Schimmelpenninck - Natural Skills

• Ruby Beltman - BreinDrop

• Wouter de Koning - Altijd 17

• Geert Bettinger - Door stil te staan kom je verder

• Trodessa Barton - Mens

• Leonie Coppens - Iedereen kan het verschil maken

• Allard de Witte – Alles goed?

Na mini-lezingen van alle schrijvers is het voor de bezoekers mogelijk om in The Speakercorners verder met ze in gesprek te gaan.

Daarnaast is er de première van het DoeBoek HOE DAN? van Judith Kocken (Kinderarts) en Wico Mulder (Jeugdarts Adolescenten / Arts M&G) die het eerste exemplaar overhandigen.

De middag wordt afgesloten met een inspirerende bijdrage van Prof d. Arne Popma (Hoofd van de afdeling voor kinder- en jeugdpsychiatrie van Amsterdam UMC).

Extra! Natuurlijk krijgt iedere bezoeker een eigen exemplaar van het DoeBoek mee naar huis plus de speciale Missie Mentaal dichtbundel van Merel Morre.

Ben je er ook bij?

Meld je hier aan. Deelname is gratis. Wees er snel bij. Er is plek voor maximaal 90 deelnemers. Het programma duurt van 14.00-16.30 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Missie Mentaal

Met ondersteuning van VWS zet Alles is Gezondheid zich in om mentale gezondheid in Nederland te verbeteren. Onder de noemer Missie Mentaal gaan we de beweging duiden, aanjagen en verder versterken. Dit doen we door actieve organisaties, mensen en initiatieven samen te brengen, inzichten en (praktijk)voorbeelden te delen en activiteiten te organiseren.

Week van de Mentale Gezondheid

De komende jaren organiseert VWS voortaan in de eerste week van juni de Week van de Mentale Gezondheid. Dit omdat de European Mental Health Week in mei telkens op een andere datum plaatsvindt en pas relatief laat bekend wordt. In 2024 is de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid van 3 t/m 8 juni.

Meer weten

Meer weten of meedoen met Missie Mentaal? Suggesties voor de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid? Laat het weten aan projectleider Ferry Nagel (fn@kl.nl) of via info@missiementaal.com.

Mentaal Boekenbal: Mentale gezondheid bespreken, hoe dan?

Data
vr 7 jun14:30 - 16:30
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons