Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Meindert Fennema-lezing

Een jaar geleden overleed Meindert Fennema. Ter nagedachtenis organiseren we de Meindert Fennema-lezing. De eerste editie wordt uitgesproken door Ellen Pasman, die als advocaat al ruim dertig jaar de overheid wijst op terugkerend falen. Ze staat onder meer gedupeerde ouders in het toeslagenschandaal en klokkenluiders bij. Waarom faalt de overheid in het beschermen van kwetsbaren? En wat kunnen we op onderhoud en herstel van de rechtsstaat verwachten van de nieuwe coalitie?

Meindert Fennema-lezing

Data
za 28 sep20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

Over Ellen Pasman

Ellen Pasman is werkzaam in de advocatuur sinds 1987. Pasman is gespecialiseerd in bestuursrecht, arbeidsrecht, mediarecht en onrechtmatige overheidsdaad. In het verleden stond ze Willem Oltmans bij in diens proces tegen de Nederlandse staat. Daarover schreef ze het boek Oud zeer dat in 2002 verscheen. In 2021 verscheen Kafka in de rechtsstaat, een juridische anatomie van het toeslagenschandaal.

Over Meindert Fennema

De politicoloog Meindert Fennema roerde zich regelmatig en op verschillende plekken in het maatschappelijk debat en hij stond pal voor de vrijheid van meningsuiting. Als opiniemaker verkende hij de grenzen van deze vrijheid, dit leidde ook tot een rechtszaak welke hij overigens won. Ideeën kunnen volgens hem niet bestreden worden door ze te verbieden. Hij doceerde 42 jaar aan de UvA, waar hij wordt gememoreerd als een inspirerende docent die studenten wist uit te dagen.

Meindert Fennema-lezing

Data
za 28 sep20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact