Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

MaxTak / Sonnevanck - Gullivers Reizen

In een frisse bewerking van Marije Gubbels komt  Gullivers reizen, het beroemde boek van Jonathan Swift uit 1726 op humorvolle wijze tot leven in Theater De Krakeling. Een swingende familievoorstelling vol live muziek, zang en videoprojectie over de vraag: wat maakt ons mens? Zijn we in al onze wijsheid wel zo wijs? Of kan het allemaal ook anders?

MaxTak / Sonnevanck - Gullivers Reizen

Data
za 9 dec16:00 - 17:15
zo 10 dec14:30 - 15:45
vr 19 jan19:30 - 20:45
Meer data
Locatie
Theater De Krakeling
Pazzanistraat 15
1014 DB Amsterdam
toon in Google Maps

Gullivers Reizen

Gul is een zeer succesvol kind. Altijd geweest. Nog geen zes weken oud werd ze uitgeroepen tot Slimste Baby van het Jaar. Al op haar vierde was ze wereldkampioen zeilen voor kleuters.

Inmiddels is ze niet alleen klassen-oudste en hoofdredacteur van de schoolkrant: ze volgt ook dertien buitenschoolse activiteiten in zes verschillende talen. Gul moet iedereen voortdurend uitleggen hoe de wereld in elkaar steekt. Vermoeiend. Maar ja, dat krijg je, als Slimste Mens. Voor Gul is het leven een open boek, een makkelijke rekensom, een wedstrijd waarvoor ze haar hand niet omdraait.

Totdat Gul besluit als jongste mens ooit de wereld over te zeilen. Gesponsord en wel. Met grote verwachtingen. Internationaal ook. Want als je alles al kan en weet, moet je ook steeds harder bewijzen dat dat waar is. Hier begint haar reis vol bizarre avonturen en ontmoetingen met oorlogszuchtige en ijdele mini-mensjes, vretende en hebberige reuzen zo hoog als flatgebouwen, zingende paarden en opdringerige monsters. Bij thuiskomst lijkt alles wat gewoon was, vreemder dan ooit. Of is het Gul zelf die veranderd is?

Extra

Foyeractiviteit voor en na de voorstelling Gullivers Reizen:

Niet alleen Gulliver gaat op reis: de kinderen en jongeren van Maakplaats 021 zijn de afgelopen weken druk bezig geweest en hebben met behulp van stukken stof en ander textiel een 3D landkaart gemaakt, die tentoongesteld wordt in onze foyer. Benieuwd naar de reizen van de kinderen? Luister met behulp van de koptelefoons in de foyer wat de kinderen onderweg beleefd hebben.

Maakplaats 021 is een initiatief van de OBA waarbij kinderen (8 t/m 12 jaar) in verschillende maakplaatsen zelf aan de slag gaan met de technologie van de toekomst.

Data en tijden

zaterdag 9 december16:00 - 17:15
zondag 10 december14:30 - 15:45

MaxTak / Sonnevanck - Gullivers Reizen

Data
za 9 dec16:00 - 17:15
zo 10 dec14:30 - 15:45
vr 19 jan19:30 - 20:45
Meer data
Locatie
Theater De Krakeling
Pazzanistraat 15
1014 DB Amsterdam
toon in Google Maps