Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Masterclass - Schouwburg Amstelveen

De sensatie van Broadway terug in Nederland. Theaterdiva Pia Douwes kruipt in Masterclass van de Amerikaanse succesauteur Terence McNally opnieuw in de huid van de legendarische operazangeres Maria Callas. NB: Genoemde eindtijden zijn een indicatie en kunnen afwijken.

Masterclass - Schouwburg Amstelveen

Data
do 23 mei20:00 - 22:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Callas en haar onvoorwaardelijke passie voor muziek

In de herfst van haar carrière gaf operaster Maria Callas masterclasses aan de prestigieuze Juilliard School in New York. Amerikaanse successchrijver Terrence McNally schreef een bekroond toneelstuk over deze periode, genaamd Masterclass.

Hierin zien we hoe Maria Callas (Pia Douwes) de fantomen in haar hoofd probeert te trotseren, terwijl ze geïrriteerd en ontmoedigd raakt van het niveau van haar leerlingen. Haar opvattingen over tekst en interpretatie, de noodzaak om persoonlijk te zijn; Callas wrijft het haar pupillen in met humor en een boosaardig gevoel voor superioriteit.

Ondersteund door muziek van Verdi, Puccini en Bellini vertelt Masterclass op schitterende wijze het levensverhaal van ’s werelds beroemdste operazangeres. Over haar divagedrag en artiestendom, het kiezen tussen haar carrière en foute mannen, en over haar onvoorwaardelijke passie voor muziek.

Indrukwekkende hoofdrolspelers

Masterclass won meerdere prijzen, waaronder een Tony en Drama Desk Award, kreeg in Nederland unaniem lovende recensies, een nominatie voor de Nederlandse Toneel Publieksprijs en werd geselecteerd voor het Theaterfestival. De voorstelling heeft wereldwijd indrukwekkende hoofdrolspelers op haar naam staan. Zo speelde Zoe Caldwell, Audra McDonald en Patty Lupone de voorstelling op Broadway. In Australië werd Maria Callas tot leven gebracht door Maria Mercedes.

Masterclass - Schouwburg Amstelveen

Data
do 23 mei20:00 - 22:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps