Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Masterclass - Igone de Jongh

Igonede Jongh, dé prima ballerina van Nederland, kende een glansrijke carrière bij o.a. Het Nationaal Ballet, waarin ze opkwam alsélève, velehoofdrollen danste enuitgroeide totdeonvolprezen muze van Hans van Maanen. De afgelopen 2 jaar creëerde ze 3 grote eigen voorstellingen en was ze artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company. Het leven van Igone staat al sinds haar kindertijd in het leven van ballet. Na een carrière van meer dan 35 jaar reageert ze met deze masterclass op de vraag om haar persoonlijke ervaringen en kennis met het publiek te delen.

Masterclass - Igone de Jongh

Data
za 1 jun20:00 - 22:00
Locatie
Griffioen
De Boelelaan 1111
1081 HV Amsterdam
toon in Google Maps

Topsportmentaliteit

'Ik heb zelf al heel vroeg ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te moeten presteren. Die topsportmentaliteit heeft me veel gebracht, maar–zeker na mijn tijd als artistiek directeur van de United Ukrainian Ballet Company–ben ik ervan overtuigd dat ik veel te geven en toe te voegen heb aan de methodieken voor de huidige generatie dansers', aldus Igone de Jongh.

In Masterclass zal ze live 2 pupillen coachen bij het aanleren van groot klassiek werk, waarna de pupillen dit stuk opvoeren, begeleid door live piano. Aan de hand van videofragmenten, quotes en een interview leren we Igone in deze masterclass als mens, danser en coach beter kennen. Masterclass belooft een middag te worden vol liefde voor de dans, de danspraktijk en het persoonlijke verhaal. Een unieke inkijk in het leven van onze prima ballerina.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Masterclass - Igone de Jongh

Data
za 1 jun20:00 - 22:00
Locatie
Griffioen
De Boelelaan 1111
1081 HV Amsterdam
toon in Google Maps