Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Lynnée Denise - Sound System Ecologies

DJ Lynnée Denise brengt Sound System Ecologies naar de plek waar veel van de scherpste luisteraars van Amsterdam de manier waarop ze horen hebben gevormd: de Bijlmer. In samenwerking en conversatie met onder andere GembertheeSessies van het Bijlmer Parktheater stelt Denise een programma samen waarin intieme gesprekken en reflecties op proces en praktijk centraal staan. Let op: Dit is een Engelstalig programma.

Lynnée Denise - Sound System Ecologies

Data
wo 10 jul19:30 - 21:30
wo 10 jul20:00 - 21:30
Meer data
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Toon in Google Maps

Sound System Ecologies 

Sound System Ecologies stelt vragen met betrekking tot muziek, slavernij en Black spaciality/Zwarte ruimtelijkheid. In dit project wordt nagedacht over het belang van de manier waarop de gedwongen verplaatsing en het tot slaaf maken van personen gepaard gaan met het reizen van geluid binnen voormalige, door Nederland gekoloniseerde land- en waterlandschappen.

Deze avond bieden beeldend kunstenaar Torkwase Dyson (VS) en curatoriaal theoreticus Khanyisile Mbongwa (Zuid-Afrika) hun kaders en overwegingen. Anesu Chigariro (Zimbabwe) zal de moderator zijn.

Sound System Ecologies richt zich op de complexe manieren waarop muziek en ecologie met elkaar verbonden zijn. Vanuit daar biedt het een geluidgericht perspectief op de geschiedenis van de slavernij binnen het zogeheten Nederlandse koninkrijk. We brengen -door middel van luistersessies, panelgesprekken en filmscreenings- de wortels en routes van NL’s koloniale hand in de social engineering van slavernij, apartheid en kolonialisme in kaart.

Door dit te doen leren we gezamenlijk hoe geluid, muziek, cultuur en ecologie de koloniale grammatica van de ruimte onderbraken. We zullen geluid en ecologieën uit meerdere regio's verkennen met transnationale kunstenaars, curatoren en onderzoekers.

Sound System Ecologies wordt gesponsord door het Mondriaan Fonds en het Fonds Cultuurparticipatie ter gelegenheid van het Slavernijherdenkingsjaar.

Data en tijden

woensdag 10 juli19:30 - 21:30
woensdag 10 juli20:00 - 21:30

Lynnée Denise - Sound System Ecologies

Data
wo 10 jul19:30 - 21:30
wo 10 jul20:00 - 21:30
Meer data
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Toon in Google Maps