Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Louis Janssens - Desire

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens, en de drang om blijvend te kunnen beginnen, zonder te eindigen of ergens aan te komen.

Louis Janssens - Desire

Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps

Desire

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Biografische ervaringen worden verweven met snapshots over universele vormen van liefde, de geschiedenis van de gaybar en de energie van vriendschap. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène.

Universeel verlangen

Desire is zo een beweeglijke voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld.

#nieuwjong

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van het Vlaams TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf (geselecteerd voor Het Nederlands Theaterfestival én het Vlaams TheaterFestival), maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden. 

Louis Janssens - Desire

Locatie
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45
1012 KD Amsterdam
toon in Google Maps