Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Lonely Species - Bodine Sutorius & Nikki Ong

De ontwortelde stadsmens komt in aanraking met de aarde. Ze negeert, domineert, controleert. Ze zaait, plukt en oogst. Ze graaft, zoekt en daalt af. Diep in de grond vindt ze iets dat ze lang geleden is kwijtgeraakt. Deze voorstelling is te zien bij Podium Mozaïek. Let op: De genoemde eindtijd is een indicatie en kan nog wijzigen.

Lonely Species - Bodine Sutorius & Nikki Ong

Data
za 28 sep20:30 - 22:00
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
Toon in Google Maps

Een fysieke dialoog tussen mens en aarde

Lonely Species is een performance over vervreemding van de natuur en eenzaamheid in tijden van uitsterving. Bodine Sutorius en Nikki Ong gaan op zoek naar nieuwe manieren van samenleven met de grond waaruit ze ooit geboren zijn. Ze pogen de grillige relatie tussen mens en landschap in een fysieke en muzikale taal te vangen. Dit is een language no problem voorstelling.

Als vooronderzoek voor deze performance liepen Bodine en Nikki de Kungsleden trail in Zweeds Lapland. Ze trokken, afzonderlijk van elkaar, 440 kilometer door dichtbegroeide bossen en langs besneeuwde bergtoppen. Voor vierentwintig dagen ruilden ze hun randstedelijke bestaan in voor het ruige landschap. Zo poogden ze antwoord te vinden op de vragen die ten grondslag liggen aan deze voorstelling. Kan de moderne mens nog wild zijn? Hoe verbind je je met niet-menselijk leven, als de wereld waarin je leeft zo menselijk is? Kunnen we ons nog onderdeel voelen van een ecosysteem?

Over de makers

Bodine Sutorius (1998) is performer en theatermaker. Ze studeerde in 2020 af aan de Mime Opleiding op de Academie voor Theater en Dans. Bodine speelde bij diverse theatergezelschappen zoals Jakop Ahlbom Company, NITE en Maas theater en dans. Met haar solovoorstelling Becoming won ze de André Veltkampbeurs.

Nikki Ong (1998) is schrijver en theatermaker. Ze studeerde in 2023 af aan de opleiding Writing for Performance op de HKU. Ze werkte onder andere als toneelschrijver voor JTSZO, toneelvertaler voor NITE en als dramaturg in collectief De Pierewaaiers. Ook schrijft ze poëzie en maakt ze muziek. Met haar eindwerk Waterwezen: een poging om geen mens te zijn won ze de Pluijm afstudeerprijs.

Contextprogramma

Voorafgaand en na afloop van de voorstelling vindt een inleiding en nagesprek plaats. Meer informatie hierover volgt binnenkort op de website van Podium Mozaïek.

Lonely Species - Bodine Sutorius & Nikki Ong

Data
za 28 sep20:30 - 22:00
Locatie
Podium Mozaïek
Bos en Lommerweg 191
1055 DT Amsterdam
Toon in Google Maps