Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Lezing - Blik op de Stad

Tijdens de expositie 'Blik op de Buurt - Jubileumeditie' vindt op 1 juni 2024 de lezing 'Blik op de Stad' plaats. Kunstenaars Saskia Lensink en Edith Brouwer nemen je mee met het verhaal over hoe kunstenaars door de eeuwen heen naar de stad Amsterdam keken.

Lezing - Blik op de Stad

Data
za 1 jun15:00 - 16:00
Locatie
kunstRUIM
Jodenbreestraat 25 (ingang Valkenburgerstraat)
1011 PZ Amsterdam

Ga mee op ontdekking!

Ontdek Amsterdam door de ogen van kunstenaars tijdens de lezing 'Blik op de Stad', gepresenteerd door 2 kunstenaars van het project Blik op de Buurt Centrum.

Saskia Lensink, plein-air schilder van Amsterdam, onderzoekt aan de hand een paar kunstwerken hoe kunstenaars in het verleden de stad hebben weergegeven. Wat zegt dat over de blik van de maker? En wat zegt dat over de tijd waarin hij leefde? Een tekening of schilderij is een subjectieve observatie, maar is tevens een momentopname. Uit deze momentopname krijgen we informatie over hoe de stad er in het verleden uit heeft gezien. En voor je het weet is een stad weer veranderd, weet ze uit ervaring…

Eén van de kunstenaars die Amsterdam heeft vereeuwigd is Fré Cohen, van wie het werk een speciale plek inneemt in de geschiedenis van de stad. Edith Brouwer, auteur van een boek over het leven van Cohen, zal ons inwijden in het leven en werk van deze Amsterdamse kunstenares. Cohen's serie tekeningen uit 1935, gepubliceerd in het Nieuw Israëlitisch weekblad, belicht haar unieke perspectief op de stad.

Gratis toegang, reserveren verplicht via deze link.

Lezing - Blik op de Stad

Data
za 1 jun15:00 - 16:00
Locatie
kunstRUIM
Jodenbreestraat 25 (ingang Valkenburgerstraat)
1011 PZ Amsterdam