Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Kustaw Bessems - Stuurloos

In hoog tempo volgen de schandalen elkaar op: burgers die door de overheid worden gemangeld in het toeslagenschandaal of misstanden in de jeugdzorg en hersteloperaties die alles alleen maar erger maken. Het wantrouwen woekert en extremisme vlamt op. Hoe kan het anders? Een gesprek met journalist Kustaw Bessems in de Balie.

Kustaw Bessems - Stuurloos

Data
za 1 jun20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps

Stuurloos

Het beeld van Nederland als land waar alles tot in de puntjes is geregeld, ligt aan diggelen. In hoog tempo volgen de schandalen elkaar op: burgers die door de overheid worden gemangeld in het toeslagenschandaal of bij de gaswinning in Groningen, algoritmen die studenten van migranten afkomst tot fraudeur bestempelen, misstanden in de jeugdzorg en hersteloperaties die alles alleen maar erger maken. Het wantrouwen woekert en extremisme vlamt op. Hoe krijgen Nederlanders een bestuur dat wél werkt?

Journalist Kustaw Bessems maakt in zijn boek Stuurloos bestuur begrijpelijk. In de onzichtbare wereld van ambtenaren en publieke dienstverleners komt hij erachter dat niet alleen burgers maar ook zij bekneld kunnen raken in de raderen van het systeem. Hij ziet dat het daar vol zit met getalenteerde idealisten, waardoor er wellicht meer de goede kant op gaat dan ooit. Er blijkt zelfs veel meer te zijn dat wij burgers zelf kunnen doen.

Kustaw Bessems - Stuurloos

Data
za 1 jun20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps