Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Kunst & Kennis: AI, de toekomst is nu

Op 24 juni organiseert Amsterdam UMC Kunst & Cultuur in samenwerking met CREA cultureel studentencentrum een middagprogramma over Artificiele Intilligentie. Het debat over dit onderwerp, dat als een olievlek over de samenleving verspreidt, beïnvloedt ook de zorg, wetenschap en kunst en cultuur.

Kunst & Kennis: AI, de toekomst is nu

Data
ma 24 jun16:30 - 18:00
Locatie
CREA
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

Wetenschap en kunstenaars

Wetenschap inspireert kunstenaars tot nieuwe experimenten en visa versa. Het resultaat van die bijzondere wisselwerking staat centraal bij Kunst & Kennis. In Amsterdam UMC stimuleren we deze kruisbestuiving en initiëren we kunstprojecten die de wetenschap omarmen. Ook vanuit de wetenschap is er steeds meer interesse in de methoden en technieken van kunstenaars. Creativiteit in wetenschappelijk onderzoek kan leiden tot andere perspectieven en verbreding van de onderzoeksmogelijkheden.

Wat inherent is aan kunst, literatuur, zorg en wetenschap is dat er een hoge mate van creativiteit nodig is om grenzen te verleggen en bepaalde denkpatronen te doorbreken. Brengt generatieve AI echt iets nieuws? Creativiteit als concept in kunst en wetenschap heeft een zeer menselijk karakter. Ontmoet experts, kunstenaars en denkers die de impact van AI op creativiteit en kennis verkennen. Laat je verrassen door innovatieve ideeën en discussieer mee over de kansen en uitdagingen die AI met zich meebrengt.

Kunst & Kennis: AI, de toekomst is nu

Data
ma 24 jun16:30 - 18:00
Locatie
CREA
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam