Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Kat op het Spek - Amnesiefobie

Amnesiefobie is de angst herinneringen kwijt te raken. Er zijn veel oorzaken waardoor herinneringen verloren gaan, op oude leeftijd door bijvoorbeeld dementie, maar ook op jonge leeftijd is het mogelijk. Wie ben je nog als je geen herinnering meer hebt? Als je veroordeeld bent tot de isoleercel van het nu. De voorstelling is te zien in Theater Bellevue.

Kat op het Spek - Amnesiefobie

Data
wo 28 feb20:30 - 20:30
do 29 feb20:30 - 20:30
Meer data
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
toon in Google Maps
Contact

Amnesiefobie 

Twee bouwvakkers hangen rond in een ruimte. Ze zitten in een pauze, wachtend op het drogen van de kit. De trapleuning zit los. Er liggen kleerhangers in de tuin. Hoe komen ze daar? Waarom staat er ‘muur’ op de muur? Wie heeft dat geschreven? Zijn de collega’s wel echt collega’s? Een van de bouwvakkers, die zich Gypsy King noemt, voelt dat er wat mis is met hem, hij mist steeds vaker schakels in de ketting van oorzaak en gevolg. De wereld doet zich voor als een labyrint met om iedere hoek een nieuwe vraag. Zijn collega, die meer talent voor structuur heeft, geeft hem ongevraagd dubieuze adviezen. In zijn rol van betrouwbare vriend plaatst hij vangrails om de Gypsy King op het rechte pad te houden. Of dat helpt?

De beste oplossing om weer grip op de werkelijkheid te krijgen lijkt een grote verbouwing van de werkelijkheid. Eén onwisbaar grote daad, te absurd, te gruwelijk, te grotesk, om te vergeten.

Thijs Prein, Roelof Pothuis en Ko van den Bosch maakten met Kat op het Spek afgelopen jaren de producties Missie zoekt Massa (over de Russische Revolutie), Strangelove (over de pandemie). De nieuwe voorstelling heet Amnesiefobie. Een klassieke whodunit horrorklucht met een flinke portie humor en absurde polaroids van een man op zoek naar zichzelf.

De tekst voor Amnesiefobie is geschreven door de jonge Nederlandse schrijver Koen Frijns. Hij schrijft rauw-poëtische, beeldende en absurde teksten, gevat in grotere metafysische verhalen.

n.b. Genoemde eindtijd is een indicatie.

Data en tijden

woensdag 28 februari20:30 - 20:30
donderdag 29 februari20:30 - 20:30

Kat op het Spek - Amnesiefobie

Data
wo 28 feb20:30 - 20:30
do 29 feb20:30 - 20:30
Meer data
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
toon in Google Maps
Contact