Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Julidans - Fantasie Minor - Marco da Silva Ferreira

Choreograaf Marco da Silva Ferreira, afkomstig uit de clubscene, is een meester in het mixen van genres. In de buitenlocatievoorstelling 'Fantasie Minor' zet hij de romantische klanken van Schuberts vierhandige pianostuk tegenover de vier voeten van twee hiphopdansers, getraind in battles en freestyle. Er ontvouwt zich een verhaal dat de cultuurclash ver overstijgt.

Julidans - Fantasie Minor - Marco da Silva Ferreira

Data
za 6 jul19:00 - 19:30
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps

Speels duet

In het speelse duet van 2 jonge urban dansers, gechoreografeerd door Marco da Silva Ferreira, schuilt de inherente lichtheid en vreugde van dans. Geïnspireerd door de partituur van Schuberts Fantaisie in F mineur D.940, nemen Chloé Robidoux en Anka Postic, goede jeugdvrienden, je in Fantasie Minor mee op een ontdekkingsreis door de diverse facetten en gebarencodes van house- en klassieke dans. De beperkte ruimte van de buitenlocatie dwingt hen tot nauwe interactie, wat hun creativiteit en mogelijkheden verder uitdaagt.

Met aanstekelijk plezier spelen ze met gendercodes en choreografische clichés. Gekleed in petten, witte T-shirts, korte broeken en dikke zwarte laarzen bewegen ze synchroon over het podium, bijna als in een boksring. Maar naarmate de choreografie vordert, gaat het verder dan alleen ‘overwinnen’; er komt een diepgaande emotionele openheid naar boven.

House en hiphop

Da Silva Ferreira combineert zonder enige aarzeling house en hiphop, dancehall en klassiek, om dans een dringende vitaliteit te geven. Met Fantasie Minor creëert hij een overgangsritueel tussen extremen, wat wordt benadrukt door Schuberts stuk, het laatste dat hij componeerde vó��r zijn dood op 31-jarige leeftijd. De muziek, die is geremixt met urban en techno, doorloopt diverse stemmingen, waardoor de dansers voortdurend worden aangemoedigd om te balanceren tussen uitersten.

Julidans - Fantasie Minor - Marco da Silva Ferreira

Data
za 6 jul19:00 - 19:30
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps