Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Johanna Gray

Theater Kwast blaast in Theater Perdu de 18e-eeuwse Engelse koninginnetragedie van de blinde schrijfster Petronella Moens(1762-1843) eenmalig leven in met een geënsceneerde leesvoorstelling.

Johanna Gray

Data
za 14 okt20:15 - 22:00
Locatie
Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Vergeten Engelse vorstin van 15 jaar

Slechts negen dagen zat ze op de troon, de Engelse Tudor-koningin, Jane Grey (1537-1554). Een troon die ze zelf niet ambieerde, vrijwillig opgaf en uiteindelijk met de dood moest bekopen. Ze was slechts 15 jaar oud, maar werd geroemd om haar grote intelligentie. Tegenwoordig wordt ze vaak niet eens meer genoemd in de overzichten van Engelse vorsten. Over deze vergeten koningin, speelt Theater Kwast op zaterdag 14 oktober 2023 in Theater Perdu een ontroerende tragedie van de hand van Petronella Moens (1762-1843).

Johanna Gray is de enige tragedie van Moens’ hand. Het stuk neemt ons mee naar de laatste uren van de vergeten koningin in de Londense Tower. Is er nog hoop of is haar lot onvermijdelijk? Queen Mary lijkt genegen tot gratie, maar laat haar achterban dat toe? Deze voorstelling is onderdeel van de serie Vondel was een Vrouw. In deze serie stoft Theater Kwast zoveel mogelijk stukken van deze vergeten schrijfsters eenmalig af. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde dag met tekst in de hand voor publiek. Om zo al deze vrouwen terug te brengen waar ze horen: op het toneel!

Johanna Gray

Data
za 14 okt20:15 - 22:00
Locatie
Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons