Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Jazz, vrijheid & protest

Met muzikanten duiken we in de rijke muziekgeschiedenis van Curaçao en Suriname. Van Afro-Surinaamse kaseko: muziek voortgekomen uit de wisselwerking tussen Afrikaanse slaafgemaakten en Amerikaanse jazz, tot Curaçaose tambú: ontstaan op de plantages zodat plantagearbeiders met elkaar konden communiceren zonder dat de eigenaar het kon verstaan.

Jazz, vrijheid & protest

Data
wo 26 jun20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps

Muzikale roots

In aanloop naar het Jazz & Vrijheid festival van 29 juni tot 1 juli spreken ze in De Balie met muzikanten over muzikale roots, protestmuziek en de vrijheid van jazz.

Over het Jazz & Vrijheid festival

Jazz is onlosmakelijk verbonden met vrijheid. Vrijheid van expressie, om te innoveren én om te improviseren. Maar jazz is ook verbonden aan bevrijding van onderdrukking. Er is geen andere muzieksoort die zo belangrijk is geweest voor de emancipatie van Afro-Amerikanen als jazz. Tijdens het Jazz & Vrijheid festival herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij, en zetten we muziekculturen en artiesten met wortels in Curaçao en Suriname in de spotlight met de concerten Stobá di Kòrsou (29 juni), het Akono Familieconcert (30 juni) en het Keti Koti galaconcert (1 juli).

Het Jazz & Vrijheid festival is een samenwerking tussen NiNsee, DeLaMar en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jazz, vrijheid & protest

Data
wo 26 jun20:00 - 22:00
Locatie
De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam
toon in Google Maps