Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Jawad Es Soufi - Harira - Schouwburg Amstelveen

Jawad es Soufi kruipt haarfijn in de typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van onze maatschappij. Volgens hem vormen al die fascinerende mensen samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.

Jawad Es Soufi - Harira - Schouwburg Amstelveen

Data
do 7 mrt20:00 - 21:30
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Verschillend

In 'Harira' laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn. De cabaretier vertelt op geheel eigen wijze hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen. Zijn observaties over Nederland laten je versteld staan. Een kijk op ons land zoals je er hoogstwaarschijnlijk nog nooit naar hebt gekeken.

Over Jawad

Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn 22e begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt.

Op zijn achttiende begonnen zijn kriebels al voor het theater. Na 2 jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. Daar kreeg hij de ruimte om te experimenteren en originele sketches te maken.

Op 20 februari 2020 speelde Jawad zijn debuutshow als 'Sloegie' in Theater Rotterdam, met 850 bezette zitplaatsen was zijn première stijf uitverkocht. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. 'Harira' is zijn 4e avondvullende voorstelling.

Keuze van de Cabaret Selectie 2023

Jawad Es Soufi's eerdere voorstelling 'Waarom ben jij zo' is door de jury van de Cabaret Collectie (Nederlands Theater Festival) geselecteerd als een van de meest spraakmakende cabaretvoorstellingen van het afgelopen seizoen.

Uit het juryrapport: Es Soufi, beter bekend van zijn alter ego Sloegie, is sympathiek, aanstekelijk en zelfverzekerd. Hij schakelt soepel tussen verschillende Hollandse en Marokkaanse typetjes en accenten. Hij neemt herkenbare stereotypen uit verschillende culturen op de hak, maar doet daarbij weinig concessies aan een wit schouwburgpubliek. Dat maakt hem verfrissend.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Jawad Es Soufi - Harira - Schouwburg Amstelveen

Data
do 7 mrt20:00 - 21:30
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps