Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Jasper van Luijk / Shifft - Second Life

'Second Life' is een indringend liefdesduet, geïnspireerd op de beroemde choreografie 'Live' (1979) van Hans van Manen. Ruim veertig jaar later kiest choreograaf van Luijk voor een nieuw perspectief en ensceneert hij het liefdespaar te midden van een dwingend krachtenveld aan beeld, geluid en choreografie. De voorstelling is te zien in Theater Bellevue.

Jasper van Luijk / Shifft - Second Life

Speeldata
dinsdag 11 april 2023 om 20:30
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam

Second Life 

Met de komst van een cameraman verandert de dynamiek tussen de dansers op het toneel. Het registreren van beweging zet een keten aan reacties in gang en neemt het publiek mee in een parallel vertelling op beeld. De dansers raken verzeild in een zoektocht naar houvast en identiteit waarin hun liefde plaatsmaakt voor egocentrisme. Beiden dansen de rol van hun leven. Maar wanneer het doek valt is er geen weg meer terug. 

Met Second life beweegt van Luijk zich op het snijvlak van toneel en film en vangt hij op een intrigerende wijze een hedendaagse choreografie op beeld. Vanuit welk perspectief kijkt het publiek naar de rol van de cameraman en zijn sturende blik? Hoe verhouden de dansers zich tot elkaar wanneer hun relatie transformeert. Kortom, is het een dansvoorstelling of een film? 

Second Life is een actuele dansvoorstelling over het verlangen naar een nieuwe identiteit; een second life. Een gelaagde voorstelling vormgegeven vanuit verschillende perspectieven. Want hoe onweerstaanbaar is een dubbelleven? 

Jasper van Luijk / Shifft - Second Life

Speeldata
dinsdag 11 april 2023 om 20:30
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam