Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

James Joyce’s Nighttown: a Bloomsday Poetry Brothel

Welkom bij het Poëziebordeel, een meeslepende literaire cabaret-nachtclubervaring waar muzikanten, dansers en mystici zich vermengen en optreden, terwijl poëzie de hoofdact is. Privélezingen zijn tegen betaling beschikbaar. Deze unieke Bloomsday-editie neemt je van dichtbij en persoonlijk mee met de poëtica van rebellie, lust en dronkenschap, in de wereld van de grote modernistische schrijver en perverseling, James Joyce zelf!

James Joyce’s Nighttown: a Bloomsday Poetry Brothel

Data
vrijdag 16 juni 2023 om 19:00
Locatie
TenClub
Nes 116
1012KE Amsterdam

Een avond rondom het machtige werk van Joyce

Het voorlaatste hoofdstuk van Joyce's moderne epos Ulysses speelt zich treffend af in de beruchte rosse buurt van Dublin aan Montgomery Street, in Bella's Bordello om precies te zijn. In deze surreële en desoriënterende omgeving wordt de werkelijkheid aarzelend, bedwelmd en steeds onbetrouwbaarder. Bella wordt Bello, Stephen bedenkt een apocalyptische profetie op de piano en Leopold Bloom wordt geconfronteerd met zijn ouders en sterft; een nogal ongelukkige situatie voor een hoofdpersoon die in het volgende hoofdstuk nog naar huis moet, naar zijn vrouw.

Door de Bloomsday-viering naar TenClubs Society for the Curious te brengen, dicht bij de historische Wallen, lijkt het alleen maar gepast om dit meest ordinaire deel van Joyce's machtige werk te eren. Dus ga met ons mee voor een onvergetelijke avond terwijl we door het Dublin van rond de eeuwwisseling ravotten en helemaal naar het oude Griekenland door middel van po��zie, uitvoering en zang!

Poetry Pimp Pack – om je bezoek aan het Dublin van de jaren 1920 goed te beginnen, bestel je kit! Met twee munten voor privé-poëzielezingen, een cocktailvoucher en een editie van het inspirerende werk van James Joyce ben je klaar voor de nacht.

James Joyce’s Nighttown: a Bloomsday Poetry Brothel

Data
vrijdag 16 juni 2023 om 19:00
Locatie
TenClub
Nes 116
1012KE Amsterdam