Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

ISH Open Nights - ISH Dance Collective

Tijdens ‘ISH Open Nights’ zie je werk van een nieuwe generatie getalenteerde dansmakers met roots in de hiphopdans. Drie makers, te weten Lars de Vos, Tamara Robledo Oud en danscollectief SERIÓÓS!, maken elk drie korte choreografieën, waarbij hun persoonlijke belevingswereld en het experiment centraal staan.

ISH Open Nights - ISH Dance Collective

Data
ma 9 okt19:30 - 19:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps

Gevarieerd programma

Verwacht een gevarieerd programma, beurtelings explosief, energiek of juist ingetogen, rauw of gepolijst, van licht naar donker of strakke beats afgewisseld met rustige vibes. Ben je open minded en wil je je laten verrassen? Dan mag je ‘ISH Open Nights’ zeker niet missen!

‘DIEP’ van SERIÓÓS!

Van diep gelukkig tot diep in de shit, of andersom

In de dansvoorstelling ‘DIEP’ onderzoeken drie vrouwen in tekst, beweging en in zichzelf en elkaar hun diepte. Wat betekent diepte voor ons en hoe gaan wij hiermee om? Wat gebeurt er als we naar binnen kijken en voelen? Als we de diepere gronden van ons zelf leren kennen, waar komen we dan op uit? Soms zit je diep en kom je er niet meer uit en heb je een ander nodig om jezelf te leren begrijpen. Tijdens ‘DIEP’ probeert SERIÓÓS! de context los te laten om de stilte te omarmen.

‘Kaleidoscope’ van Lars de Vos

Een zoektocht naar de juiste keuze

De dynamische voorstelling ‘Kaleidoscope’ neemt ons mee in de zoektocht naar het maken van de juiste keuzes. In een caleidoscoop vindt de kijker een symmetrisch, mandala-achtig patroon van drie vlakken, dat meebeweegt als je het schudt. Drie dansers vertegenwoordigen dit veranderende patroon. Het creëert steeds weer nieuwe vormen van gedachtes, meningen en conflicten. De dansers reageren hierop vanuit hun eigen perspectief en discipline, popping, locking, house en floorwork. De voorstelling laat zien dat er niet één manier is om met veranderende situaties om te gaan. 

‘Fuerza’ van Tamara Robledo Oud

Let the rhythm fuel me, let the groove soothe me

Een verhaal over herconnecten met en oproepen van innerlijke kracht. Het is simpel je krachtig te voelen als het goed gaat. Maar wat doen we om onszelf weer omhoog te trekken als het leven ons omlaag haalt? Wat zijn onze herinneringen aan onze fuerza? ‘Fuerza’ gaat over de kracht in het overkomen van uitdagingen als angst, twijfels en overdenken. Een samenkomst van house, waacking, flamenco en meer. Ervaar een intieme en persoonlijke reis naar innerlijke kracht, gevoed en herinnerd door dans, roots en ritme.

ISH Open Nights - ISH Dance Collective

Data
ma 9 okt19:30 - 19:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam
toon in Google Maps