Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

IRC ONE - IRC

‘IRC ONE’ is een energieke en meeslepende voorstelling door de kernleden van IRC; een verhaal over broederschap, expressie en eigenheid; een lofzang aan de cultuur die hen samenbracht. Deze dansvoorstelling is te zien in theater Meervaart.

IRC ONE - IRC

Speeldata
zaterdag 6 mei 2023 om 20:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

Dansvormen van de straat

Hiphop georiënteerde dansstijlen zijn niet ontstaan in mooi gedecoreerde balzalen of op zorgvuldig schoongeboende balletvloeren. Ze vinden hun oorsprong in spontane straatfeesten, op dansvloeren in het holst van de nacht en tijdens trainingssessies op het pleintje achter het lokale winkelcentrum. Dit is het klaslokaal, de studio en het podium in één.

Meer dan twintig jaar geleden was het weinig pittoreske winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein de geboortegrond van de Illusionary Rockaz Crew (IRC). Van de eerste hiphoppioniers uit de jaren ’80 leerde een handvol jonge dansers daar de bouwstenen van een nieuwe danstaal kennen. 

In de decennia erna dansten ze over de hele wereld, bij grote gezelschappen en in intieme sessies. De leden werden volwassen, de crew werd een company en hiphop groeide uit van een subcultuur tot een wereldwijde kunstvorm.

‘IRC ONE’ is een energieke en meeslepende voorstelling door de kernleden van IRC; een verhaal over broederschap, expressie en eigenheid; een lofzang aan de cultuur die hen samenbracht.

IRC ONE - IRC

Speeldata
zaterdag 6 mei 2023 om 20:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam