Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Holland Festival – Vegan Feijoada Workshop – Jungle Brazil

Beleef een smaakvolle reis met Jungle Brazil, waar traditie en duurzaamheid elkaar ontmoeten tijdens de 'Vegan Feijoada Workshop'. Onder leiding van het visionaire Braziliaans-Amsterdamse duo, Tahiba Melina Chaves en Elton Fiame, is deze workshop niet zomaar een kookles - het is een totaalervaring in de ziel van de Braziliaanse keuken, geherdefinieerd met een plantaardig ethos. Deze workshop wordt gegeven in een speciale mix van Engels, Nederlands en Portugees.

Holland Festival – Vegan Feijoada Workshop – Jungle Brazil

Data
za 22 jun11:00 - 13:00
Locatie
Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
toon in Google Maps

Feijoada: De essentie van Brazilië

Feijoada laat het rijke culturele mozaïek van Brazilië zien. Traditioneel is het een stoofpot van zwarte bonen met varkensvlees en rundvlees, symbool voor de fusie van inheemse, Afrikaanse en Portugese invloeden. In deze workshop geven we een nieuwe, plantaardige draai aan feijoada en eren we de culturele betekenis ervan terwijl we een toekomst van bewust eten omarmen. Het is onze manier om ons geliefde nationale gerecht te delen in de geest van gezamenlijk dineren.

Een dekoloniale benadering van tafelen

Jungle Brazil's initiatief om een plantaardige versie van dit iconische gerecht te presenteren weerspiegelt een diepere toewijding aan het dekoloniseren van onze voeding. Door te kiezen voor plantaardige ingrediënten, erkennen we de behoefte aan duurzame praktijken die onze planeet en haar bewoners respecteren. Deze workshop is een stap in de richting van het heroverwegen van voedselbronnen en bereidingswijzen, een eerbetoon aan het land en de oorspronkelijke beheerders, en het pleiten voor een wereldwijde verschuiving naar meer ethische consumptie.

De workshopervaring 

Deelnemers duiken in het hart van de Braziliaanse culinaire tradities, begeleid door de deskundige handen van Tahiba en Elton. De sessie zal het volgende behandelen: 

Het verhaal proeven: Een diepe duik in de wortels van feijoada en zijn evolutie tot een symbool van de Braziliaanse identiteit.

Eco-culinaire creativiteit: Een praktische kookervaring om een veganistische feijoada te maken die net zo rijk is aan smaak als aan geschiedenis.

Feest met een doel: Een gezamenlijke maaltijd die meer is dan alleen eten; het gaat om het smeden van banden, het delen van verhalen en het voor ogen hebben van een toekomst waarin voedsel een brug is tussen culturen en een katalysator voor verandering.

Waarom meedoen?

Deze workshop is voor iedereen die nieuwsgierig is naar het snijvlak van cultuur, duurzaamheid en lekker eten. Het is een kans om je culinaire vaardigheden uit te breiden, de betekenis van bewust eten te begrijpen en deel uit te maken van een gemeenschap die milieubeheer net zo belangrijk vindt als cultureel erfgoed. Bij Jungle Brazil vertelt elk gerecht een verhaal en is elke maaltijd een stap in de richting van een meer verbonden en bewuste wereld. Laten we samen koken, leren en dromen zodat we van de Vegan Feijoada Workshop een onvergetelijk hoogtepunt van het Holland Festival maken. Breng samen met ons de geest van Brazilië naar Amsterdam, é��n plantaardig gerecht per keer!

Let op: de voertaal van dit evenement is Engels. De eindtijd is een indicatie.

Holland Festival – Vegan Feijoada Workshop – Jungle Brazil

Data
za 22 jun11:00 - 13:00
Locatie
Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
toon in Google Maps