Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Holland Festival: Łukasz Twarkowski, Lietuvos nacionalinis dramos teatras - Respublika

Een rave met technomuziek, film, theater en beeldende kunst – in 'Respublika' komt het allemaal samen en ontstaat een wereld op zichzelf. Het publiek wordt uitgenodigd in een utopische, alternatieve wereld. Hier is iedereen vrij om te komen en gaan, om te eten, drinken en deel te nemen aan een zes uur durende trip in Donau aan de Donauweg 11.

Holland Festival: Łukasz Twarkowski, Lietuvos nacionalinis dramos teatras - Respublika

Data
donderdag 22 juni 2023 om 19:00
vrijdag 23 juni 2023 om 19:00
Meer data

Respublika 

Hoe zou een rechtvaardiger samenleving eruit kunnen zien? Kunnen we leren milieubewust en vreedzaam met elkaar te leven, in het besef dat het begrip vrijheid niet alleen gekoppeld kan worden aan individuele vooruitgang, maar ook aan sociale vooruitgang?

Met deze vragen in het achterhoofd hebben de leden van het meertalige ensemble rond regisseur, videokunstenaar en raver Łukasz Twarkowski zich losgemaakt van dagelijkse beslommeringen. Bij wijze van experiment trokken ze zich terug om als micro-gemeenschap te gaan leven in de bossen van Litouwen en zich te buigen over zowel existentiële vragen als over hun eigen wanhoop en verlangens. Twarkowski volgde dit proces met zijn camera en creëerde samen met auteur Joanna Bednarczyk, beeldend kunstenaar Fabien Lédé, componist Bogumil Misala, dj Spectribe, choreograaf Pawel Sakowicz en de performers een zes uur durende toneel-mockumentary - waarin de bezoeker zich kan laten meevoeren en nieuwe vormen van samenleven kan overdenken.

Geregeld neemt de dj het over en ontmoeten acteurs en publiek elkaar op de dansvloer. Als de voorstelling voorbij is, gaat het dansfeest door...

Łukasz Twarkowski: ‘Rave is per definitie antikapitalistisch. Het vereist tijd. Je gaat naar een elektronisch muziekevenement om een paar uur aan de wereld te ontsnappen. Je voelt absolute vrijheid. Je kunt zijn wie je bent en wie je wilt zijn. Zo lang dansen is in zekere zin onproductief. Je bereikt urenlang niets. Maar nu veel mensen bang zijn om onproductief te zijn, is de duur van Respublika ook een statement. "Ik verdien het, ik heb het nodig, en de rest doet er niet toe".

Deze voorstelling duurt in totaal zes uur. Bezoekers zijn echter welkom om later te komen, of korter te blijven.

Data en tijden

donderdag 22 juni19:00
vrijdag 23 juni19:00

Holland Festival: Łukasz Twarkowski, Lietuvos nacionalinis dramos teatras - Respublika

Data
donderdag 22 juni 2023 om 19:00
vrijdag 23 juni 2023 om 19:00
Meer data