Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Holland Festival: Carmen

Hartwig Art Foundation en Holland Festival presenteren in Koninklijk Theater Carré: 'Carmen'. Moved by the Motion bewerkt de beroemde tragedie Carmen, oorspronkelijk geschreven door Prosper Mérimée en door Georges Bizet omgevormd tot een van de meest iconische opera's aller tijden. N.B. De genoemde eindtijd is een indicatie.

Holland Festival: Carmen

Data
zo 23 jun20:00 - 22:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps

Carmen

Het verhaal van Carmen is op talloze manieren aangepast en inspireerde de populaire cultuur. Ook is Carmen zelf in het collectieve geheugen opgenomen als een controversieel en tegenstrijdig personage. Carmen is veel dingen: een rebelse vogel, een zwerver, een oplichtster, een fabrieksarbeider, een meertalige, van gedaante wisselende minnares, stateloos en onbestuurbaar. In samenwerking met schrijvers Sophia Al-Maria en Fred Moten graaft 'Moved by the Motion' de gelaagde erfenis van Carmen op en ontwikkelt het canonieke materiaal verder. De originele partituur van Bizet is verweven met muzikale interventies van componisten Andrew Yee en Asma Maroof om zo een hybride opera-theaterstuk te creëren. Door naadloos gebruik te maken van taal, beweging, beeld en zang realiseert 'Moved by the Motion' een genre-overschrijdende bewerking, die de thema's die Carmen belichaamt – liefde, verlies en bevrijding – opnieuw interpreteert. ‘Carmen is van niemand en van iedereen. Ze is alles wat haar scheppers vreesden én alles wat ze verlangden. Wat toen een bedreiging was voor hen, is nu een inspiratie voor ons.�� - Wu Tsang.

Cast

Alicia Aumüller, Tosh Basco, Ryan Capozzo, Tabita Johannes, Josh Johnson, Asude Karayavuz, Kay Kysela, New Kyd, Katia Ledoux, Perle Palombe, Benjamin Radjaipour, Songhay Toldon, Ondrej Vidlar. Artistieke leiding: Moved by the Motion

Holland Festival: Carmen

Data
zo 23 jun20:00 - 22:00
Locatie
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115-125
1018 EM Amsterdam
toon in Google Maps