Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Holland Festival: Brideshead Revisited - De Warme Winkel

Na het succesvolle 'Lady Chatterley’s Lover' brengt De Warme Winkel opnieuw een Engelse literatuurklassieker naar het theater. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited, de roman en tv-serie met een cultstatus onder queers én conservatievelingen, de 21e-eeuw in. Deze voorstelling is onderdeel van Holland Festival 2023 en is te zien in Theaterbroedplaats De Sloot van 5 juni t/m 1 juli. LET OP: De voorstelling van 7 juni is uitverkocht, voor de overige data zijn nog kaarten beschikbaar.

Holland Festival: Brideshead Revisited - De Warme Winkel

Data
maandag 5 juni 2023 om 20:15
dinsdag 6 juni 2023 om 20:15
woensdag 7 juni 2023 om 20:15
Meer data

Brideshead Revisited

Na het succesvolle Lady Chatterley’s Lover brengt De Warme Winkel opnieuw een Engelse literatuurklassieker naar het theater. Florian Myjer katapulteert samen met Abke Haring Brideshead Revisited de 21e-eeuw in. 

Kende dit meesterwerk in de vorige eeuw nog een cultstatus onder queers én conservatievelingen, tegenwoordig lijkt deze roman overgeleverd aan de vergetelheid. Terwijl dit misschien wel het meest romantische en Anglofiele boek is dat de literatuur ooit heeft voortgebracht. Kaarten voor dit stuk koop je via de link

Het stiekem-autobiografische Brideshead Revisited (1945) van Evelyn Waugh vertelt het verhaal van Charles Ryder, die als jonge student aan het Oxford van begin 20e eeuw in de ban raakt van de aristocratische familie Flyte. Een zwoele zomer lang laaft hij zich op het paradijselijke familielandgoed aan hun weelderige leven, waarbij hij verliefd wordt op zowel zoon Sebastian als dochter Julia Flyte.

Maar met het einde van de zomer en de opkomst van het fascisme dient het volwassen leven zich aan. Hoe graag Charles ook zou willen, de vrijheid van die gouden augustusdagen komt niet meer terug. Wat de opmaat leek voor een radicaal eerlijk en vrijzinnig leven, blijkt het begin van een uitzichtloos en cynisch bestaan.

Zelf vastzittend in een bitter wereldbeeld, was het schrijven van deze roman voor Evelyn Waugh een poging om het geluk uit zijn jonge jaren terug te vinden. Geïnspireerd door dit zelfonderzoek misbruikt De Warme Winkel Brideshead Revisited als vehikel voor een autopsie van de liefde en een ontvouwing van onze (seksuele) identiteit.

Met livemuziek gecomponeerd door Rik Elstgeest en de herinneringen en fantasieën van Florian en Abke als kloppend hart, reanimeren ze eindelijk het epische liefdesverhaal waar Waugh zo naar verlangde.

Data en tijden

maandag 5 juni20:15
dinsdag 6 juni20:15
woensdag 7 juni20:15

Holland Festival: Brideshead Revisited - De Warme Winkel

Data
maandag 5 juni 2023 om 20:15
dinsdag 6 juni 2023 om 20:15
woensdag 7 juni 2023 om 20:15
Meer data