Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het Rode Oor

Voor de 8e editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse erotische schrijfwedstrijd 'Het Rode Oor' daagden we deelnemers uit met de volgende schrijfopdracht: van welke zin krijg jij zin? Vervolgens kregen 8 geselecteerde illustratoren de opdracht om ieder bij één van de 8 beste verhalen een prikkelende illustratie te maken. Benieuwd naar wat dat aan nieuw erotisch materiaal opleverde? Kom tijdens de finale luisteren, kijken en voelen! Aan het einde van de avond proosten we op de winnaars van Het Rode Oor en de allereerste Stoute Stift. In de Nieuwe Liefde te Amsterdam.

Het Rode Oor

Data
zo 29 sep20:00 - 22:00
Locatie
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
Toon in Google Maps

De beste erotische verhalen & illustraties uit de Lage landen

Tijdens een simultaanfinale in Amsterdam en Antwerpen worden de verhalen voorgelezen door de mooiste stemmen van de Lage Landen en bepaalt het publiek in beide steden wie de winnaar wordt van de publieksprijs van 'Het Rode Oor 2024'.

In de Nieuwe Liefde leidt theatermaker Lucas De Man de avond in goede banen en lezen Anke Verschuren, Benjamin De Roover en Daniëlle Zawadi de 8 verhalen voor. Tijdens de voordrachten onthullen we de illustraties. Tussen de voordrachten door zorgt Ella Salvador Dalemans voor muzikale gedichten uit haar theatrale mini-concert 'Pauw en Waterman'. Na de voordrachten is er een publieksstemming en volgt de uitreiking van 'Het Rode Oortje' (juryprijs), 'Het Rode Oor' (publieksprijs) en 'De Stoute Stift' (juryprijs illustratoren). We sluiten de avond af door te proosten op de winnaars.

Eind juni worden de illustratoren van 'De Stoute Stift' bekend gemaakt en de namen van de finalisten van 'Het Rode Oor' volgen eind augustus.

Het Rode Oor

Data
zo 29 sep20:00 - 22:00
Locatie
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
Toon in Google Maps