Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het Rode Oor

Voor de zevende editie van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor daagden we de deelnemers uit om zich te laten inspireren door zoekertjes. Iedereen kent ze wel: advertenties of berichtjes waarin iemand op zoek is naar een persoon die ze in de metro, een koffiebar of zomaar op straat hebben gezien, maar niet hebben durven aanspreken. Benieuwd naar wat dat aan nieuw erotisch materiaal opleverde? Tijdens de finale krijg je de beste erotische kortverhalen te horen en bepaal je mee wie de winnaar wordt van Het Rode Oor 2023. In de Nieuwe Liefde.

Het Rode Oor

Data
zo 24 sep20:00 - 20:00
Locatie
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
toon in Google Maps

De beste erotische verhalen uit de Lage landen

Elk jaar gaat deBuren in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Stichting Nieuwe Helden, The Writer’s Guide to the Galaxy en Hard//hoofd op zoek naar de beste erotische verhalen om naar te luisteren. In het voorjaar selecteerde een vakkundige jury (Mojdeh Feili, Mandy Woelkens, Jozefien Van Beek, Jori(k) Amit Galama en Jochum Veenstra) uit 176 inzendingen de 8 beste erotische verhalen van 2023. Na een talentontwikkelingstraject waarin de 8 finalisten de mogelijkheid kregen om hun verhaal te herschrijven is het nu tijd voor een wervelende simultaanfinale in de Nieuwe Liefde (Amsterdam) en het Zuiderpershuis (Antwerpen) vol erotiek en livemuziek.

In de Nieuwe Liefde leidt theatermaker Lucas De Man de avond in goede banen en lezen Selm Wenselaers, Rashif El Kaoui en Sophia Blyden de 8 verhalen voor. Auteur, theatermaker en muzikant Nele Van den Broeck presenteert een gesprokken essay over erotiek. Tussen de voordrachten door zorgt dezelfde Nele als frontvrouw van Nele Needs A Holiday voor muzikale intermezzo’s. Na de voordrachten volgt de uitreiking van de juryprijs (Het Rode Oortje) en beslist het publiek in beide steden wie de winnaar wordt van het Rode Oor 2023. We sluiten de avond af door te proosten op de winnaars van de jury- en publieksprijs.

Eind augustus worden de namen van de finalisten bekend gemaakt. Bekijk meer informatie over Het Rode Oor.

Het Rode Oor

Data
zo 24 sep20:00 - 20:00
Locatie
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
toon in Google Maps