Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

Het Lastige Festival

'Lastige Ouders' - een universeel verhaal over liefhebben, loslaten en dealen met wat het leven brengt. Het Lastige festival is voor liefhebbers van film, theater en literatuur én iedereen die dagelijks te maken heeft met mensen die extra zorg nodig hebben, zoals verwanten en zorgprofessionals. De voorstelling Het Lastige Festival is te zien in theater Meervaart.

Het Lastige Festival

Speeldata
maandag 15 mei 2023 om 17:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

Als je kind continue zorg nodig heeft en de impact op het gezin

De voorstelling Lastige Ouders vertelt het verhaal van actrice Marike van Weelden en haar gezin. Toen haar zoon Jons 6 maanden was, bleek hij ernstig ziek. Toen hij 7 was, verhuisde hij naar een zorginstelling omdat het thuis niet langer ging. Over dit verhaal maakte Marike, samen met Pieter Tiddens van Eigen Werk Theaterteam, de succesvolle voorstelling Lastige Ouders.

Filmmaker Ange Wieberdink maakte over het leven van Jons, zijn ouders en zijn zus de documentaire Waar de helden zijn. Inmiddels werkt Marike aan een boek, waarin zij hun verhaal van binnenuit vertelt. 

Al deze uitingen werpen een eigen licht op het leven met een kind dat voortdurend zorg nodig heeft. Indringend, eerlijk en liefdevol – met ruimte om te lachen en te huilen. Op het Lastige Festival brengt Eigen Werk Theaterteam de theatervoorstelling, documentaire en het boek in wording samen en is er ruimte om tijdens koffie, lunch/diner en borrel de makers te ontmoeten en met hen en elkaar (na) te praten.

Programma

-   Ontvangst met koffie en thee

-   Theatervoorstelling Lastige Ouders

-   Marike van Weelden vertelt

-   Pauze – met een lichte maaltijd 

-   Documentaire Waar De Helden Zijn

-   Theatrale ontmoeting onder leiding van Pieter Tiddens

 

Het Lastige Festival

Speeldata
maandag 15 mei 2023 om 17:30
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam