Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het HEM

LET OP: Vanaf 31 oktober is het HEM gesloten in verband met een grootschalige verbouwing in het najaar van 2024 heropenen wij de deuren met een nieuwe, permanente fase aan waarin we terugkeren met een nog ambitieuzer, diverser en gelaagder artistiek programma. Het HEM in Zaandam is een voormalige munitiefabriek in een uitzonderlijke architecturale ruimte waar multidisciplinaire kunstprogramma's worden onthuld door de makers en denkers van vandaag. Bovendien is er een restaurant, bar en bibliotheek voor een inspirerend cultureel dagje uit.

Tijdelijke sluiting in verband met verbouwing

Na bijna vier jaar experimenten is het tijd voor een volgende stap. Het gebouw, dat voor de opening van Het HEM bijna tien jaar vrijwel leeg had gestaan, is toe aan een grootschalige verbouwing. Er moet worden geïsoleerd, verduurzaamd en de publieksvoorzieningen zijn toe aan een upgrade.

Tegelijkertijd grijpen we de verbouwing aan om de technische faciliteiten voor tentoonstellingen, concerten, performances en nachtcultuur verder uit te breiden, terwijl de algehele uitstraling van het cultuurhuis behouden blijft. Met de heropening van Het HEM in het najaar van 2024 breekt er een nieuwe, permanente fase aan waarin we terugkeren met een nog ambitieuzer, diverser en gelaagder artistiek programma.