Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het Comedyhuis - Stand-up comedy: Lachen over later

Het ultieme anti-agingmiddel? Comedy! Frank Buytendijk, Dagmara Wilschut,Tom Montfrooy en Tim Kroezen laten het publiek lachen over de ups en downs van het ouder worden. Want we kunnen er maar beter de humor van inzien, toch? Lachen over later wordt georganiseerd door Het Comedyhuis. Eén van de oudste stand-up comedy gezelschappen van Nederland.

Het Comedyhuis - Stand-up comedy: Lachen over later

Data
do 27 jun19:00 - 21:30
Locatie
De Studio (Marineterrein Amsterdam - gebouw 027A)
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Het Comedyhuis

Sinds 2009 organiseert de groep comedyshows in het land, schrijven ze teksten voor TV programma’s als de Avondshow van Lubach en helpen ze beginnende comedians om hun eerste stappen op het podium te zetten met hun beproefde stand-up comedycursussen.

Frank Buytendijk

Hij ziet er zo aardig uit, maar pas op, hij slaat genadeloos toe. Vooral zichzelf spaart hij niet. Waar de meeste vijftigers besluiten op de motor te klimmen, klom Frank het stand-up podium op, om zijn eigen visie op het leven te delen. Of het nou in New York, Tokyo, Dinxperlo, of Utrecht is. Overdag is hij futurist, ’s avond in de spotlights zoekt hij zijn thema’s dichter bij huis. Maar begrijpt hij de moderne wereld nou wel of niet?

Dagmara Wilschut

Dagmara staat sinds 2018 op het podium en zat vanaf 2019 een aantal jaar in de talentenpoule van het Utrecht Internationaal Comedy Festival en Comedyhuis Utrecht. Ze heeft – in tegenstelling tot eigenlijk niet eens zo heel veel mensen als je erover nadenkt – een geheel eigen stijl. Ze doet ingewikkeld over makkelijke zaken en andersom en kiest bij twijfel voor metaniveau. Ze is meestal goed te volgen en altijd goed te zien.

Tom Montfrooy

Tom Montfrooy is een stand-up comedian uit Schoonhoven. Hij besloot op relatief late leeftijd om stand up comedian te worden en maakte in korte tijd naam en faam. Tom deed mee aan het Cameretten Festival en won een welverdiende finaleplek. Met een prachtige act over verlies en de kunst van het leven veroverde hij de harten van alle comedyliefhebbers. Eindelijk had Schoonhoven een comedian om trots op te zijn. Want laten we eerlijk zijn, Schoonhoven is niet bepaald het Mekka van de comedy, maar dankzij Tom Montfrooy staat Schoonhoven weer op de kaart!

Tim Kroezen

Tim Kroezen kwam voor zijn studie naar Utrecht en is er nooit meer weggegaan. Om het leven onvoorspelbaar te houden doet Tim ieder zoveel jaar totaal iets anders, dat had hij zelf ook liever anders gezien, maar zo is het nou eenmaal. Zijn droom is om ooit nog eens een autobiografische tekst in de derde persoon te schrijven. In 2022 won Tim de Juryprijs van Griffioen/DeStoep Cabaret Festival, en de Jury- & Publieksprijs van de Comedy Talent Award.

Het Comedyhuis - Stand-up comedy: Lachen over later

Data
do 27 jun19:00 - 21:30
Locatie
De Studio (Marineterrein Amsterdam - gebouw 027A)
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam