Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Het ABC van JP

Groeeen! Groeeeeeen!! Wie weleens een aflevering LINGO kijkt, weet dat het programma door de jaren heen haar eigen taaluniversum heeft gecreëerd. En dat de onzichtbare jury – JP – hier jaar en dag het scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van is. Maar wie is toch de man achter de stem? Ontdek het in theater de Nieuwe Liefde.

Het ABC van JP

Data
zo 29 okt20:00 - 22:00
Locatie
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
toon in Google Maps

Een avontuurlijke reis door het land van taal

Vanavond presenteert JP zich aan het publiek, en leidt hij je – met zijn onlangs verschenen boek Het ABC van JP als roadmap – langs alles wat taal zo leuk maakt. Zo wist jij vast niet dat er geen Nederlands equivalent bestaat van het Finse Kalsarikännit: langzaam dronken worden op de bank in je onderbroek. En dat het hondenvoer ‘frolic’ in het Engels ravotten betekent, en afstamt van het Middelnederlandse ‘vrolyc’. En waar het woord ‘pierewaaien’ vandaan komt. Wil je deze lezing bijwonen boek je tickets via deze link.

Dat alles en meer wordt gevierd met muziek en een vrolijke quiz. Want of het nu uit irritatie, lol, of liefde is: taal verbind. Taal is van ons allemaal, en dat mag gevierd worden!

Bereid je je alvast voor op de eerste quizvraag: ‘hoeveel taalfouten staan er in deze aankondiging’? Deze lezing is tot stand gekomen in samenwerking met Uitgeverij Thomas Rap.

Het ABC van JP

Data
zo 29 okt20:00 - 22:00
Locatie
De Nieuwe Liefde
Da Costakade 102
1053 WP Amsterdam
toon in Google Maps