Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Herman - Schouwburg Amstelveen

Tragikomedie over een laatbloeier.

Herman - Schouwburg Amstelveen

Data
zo 3 mrt15:00 - 16:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Ontroerend en hilarisch

Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Het overkomt Herman. Ondanks alle tegenslag groeit hij uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was.

Met vallen en opstaan leert hij zijn eigen leven te leven. Hij stort zich in avonturen en komt er tot zijn verbazing heelhuids uit. 'Herman' is een tragikomedie over een laatbloeier: ontroerend en hilarisch tegelijk. Het stuk vertelt het verhaal van een midden vijftiger, gebaseerd op het gelijknamige boek van Marc van Bree.

Wie is Herman zonder haar?

Als getrouwde vader van twee volwassen kinderen leidt Herman een rimpelloos leven totdat Annelies, zijn nogal sturende vrouw, hem verlaat en hij zichzelf moet zien te redden. Wie is Herman zonder haar? En hoe struikelt hij door het leven als onwennige vader én als zoon van een moeder die de grip op de werkelijkheid verliest? Het stuk wordt gespeeld door topacteurs Stefan de Walle en Eva Van der Gucht, die meerdere rollen neer zal zetten. Niet alleen speelt ze de vrouw van Herman, maar ook zijn dochter, minnares en therapeut. Zij zullen worden bijgestaan door twee jonge acteurs. 

Over de acteurs

Stefan is bij het grote publiek bekend door de rol van zoon Kees in 'Flodder', speelfilm 'De Marathon' en sinds 2011 draagt hij de rol van de landelijke Sinterklaas. In 2022 was hij te zien in de Omroep Max serie 'Tweede Hans'. Eva is te zien in de serie 'Oogappels'. Eerder zat zij ook in 'Wie is de Mol?!' en 'De Vloer Op', waarin zij samen met Stefan regelmatig speelde. 

Herman - Schouwburg Amstelveen

Data
zo 3 mrt15:00 - 16:00
Locatie
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps