Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Great Catch Luuk Brantjes, Tête-bêche en Harvey Cobb

Great Catch is precies wat de titel impliceert, een geweldige vangst. We kunnen niet meer om het hedendaagse circus heen. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen mee maakt. Je wordt getrakteerd op werk van Luuk Brantjes, Tête-bêche en Harvey Cobb. Een verrassend programma vol circusavontuur. Catch it if you can is te zien in Bijlmer Parktheater en voorstelling is Engels gesproken.

Great Catch Luuk Brantjes, Tête-bêche en Harvey Cobb

Data
zo 21 apr15:00 - 16:30
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps

Over Luuk Brantjes

Luuk Brantjes heeft zich gespecialiseerd in de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank), waarmee kracht omgezet kan worden in een staat van gewichtloosheid. In L O N E maakt hij de balans op tussen alleen of eenzaam zijn. In een wereld waar we constant met elkaar verbonden zijn, lijkt de angst voor het alleen zijn gegroeid. L O N E is een eerbetoon aan de singles, aan de vrijbuiters, aan ieders inventieve ik.

Over Tête-bêche

Acrobatentrio Tête-bêche combineert in 3+1 het spel van de diabolo met partneracrobatiek. Marieke Thijssen, Charlie Wheeler en Wilko Schütz bouwen een complex web van hypnotiserende choreografieën, afgewisseld met spectaculaire momenten waarbij niet alleen de diabolo maar ook de acrobaten door de lucht vliegen.

Over Harvey Cobb

Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey speelt een deel uit zijn hilarische solo Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet. Een mix van maffe stand-up, doorvoelde oprechtheid en een overvloed aan roze laarzen, waarbij je gaat afvragen of alles vreselijk fout gaat of precies volgens plan.

Over de Circuscoalitie

Great Catch is een initiatief van de Circuscoalitie. De partners zijn Rotterdam Circusstad, TENT, Korzo, Festival Circolo, Buro Piket in samenwerking met MAAS theater en dans, Circusbende Festival, De Schuur, Bijlmerparktheater, Panama Pictures, Deventer op Stelten en de opleidingen Codarts en Fontys. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De CircusCoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus.

Great Catch Luuk Brantjes, Tête-bêche en Harvey Cobb

Data
zo 21 apr15:00 - 16:30
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps