Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Gemberthee Sessies met Adrian van Wyk met Simone Zeefuik

Voor de eerste editie van de Gemberthee Sessions van dit jaar verbinden we de Bijlmer met Kaapstad. We doen dit aan de hand van het werk en onderzoek van schrijver, regisseur, producent, curator en cultuurwerker Adrian Van Wyk. Simone Zeefuik interviewt Adrian over zijn creatieve processen en zijn huidige onderzoeksprojecten waarmee hij het dekoloniale activisme in Nederland en Zuid-Afrika verliet. De sessie opent met de vertoning van de korte documentaire What The Soil Remembers. Van Wyk is de producent en onderzoeker van deze korte film geregisseerd door José Cardoso. Te zien en te horen in het Bijlmer Parktheater.

Gemberthee Sessies met Adrian van Wyk met Simone Zeefuik

Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps

Over Adriaan Van Wyk

Adrian Van Wyk is een filmmaker/creatief producent en cultuurhistoricus uit Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij voltooide een MA in Geschiedenis aan de Universiteit van Stellenbosch. Zijn proefschrift, getiteld “From Jamaica to the Cape Flats: Reflecting on the manifestations of a Cape Town Hip Hop Culture”, pakte de diasporabewegingen van de hiphopcultuur uit naar de Cape Flats. Zijn onderzoek legde de basis voor de documentairefilm die hij momenteel co-regisseert en produceert, getiteld “Notes From The Underground: A Cape Town Hip Hop Story”.

De film heeft steun gekregen van de South African National Film and Video Foundation en maakt deel uit van een speelfilm die momenteel wordt ontwikkeld in samenwerking met Azania Rizing Productions. Dit omvat de magisch realistische stedelijke avonturenfilm getiteld ApeTown.

Adrian werd in 2015 door de Mail and Guardian genomineerd als een van de 200 beste Zuid-Afrikanen in de kunst- en cultuursector. In 2023 beleefde een korte documentairefilm die Adrian produceerde en onderzocht, getiteld What the Soil Remembers, zijn wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam (IFFR), waar hij ook werd bekroond met de Ammodo Tiger Short Award.

Over gembertheesessies

De Gemberthee Sessies (GingerteaSessions) is onze serie gesprekken waarin acteurs, regisseurs, muzikanten, schrijvers en andere kunstenaars vertellen over hun referentiekader, wat hen inspireert, de schouders waarop ze staan en de voetstappen van waaruit ze bewegen. Onder het genot van heerlijke gemberthee van poëzie- en cocktailbar Labyrinth gaat de maker met gastheer en publiek in gesprek over hun werk.

Wil je deze sessie bijwonen koop je kaarten via de ticektlink.

Gemberthee Sessies met Adrian van Wyk met Simone Zeefuik

Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
toon in Google Maps