Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Full Circle Poetry Circle

Samen met Poetry Circle zet Theater Bellevue spoken word op de kaart. Full Circle is een maaktraject voor veelbelovende spoken word artiesten en andere woordkunstenaars. De volgende kunstenaars staan voor jou op het podium van Klein Bellevue Nadine Rypkema, Linde van Wingerden, Sanjaya, Hasan Gök, Lin An Phoa en Houda Bibouda.

Full Circle Poetry Circle

Data
di 31 okt20:00 - 22:30
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
toon in Google Maps

Langere en kortere optredens deze avond

Ghriba - Nour Jordan


Een spoken word voorstelling over de tussenruimte die ontstaat door tussen twee talen in te zitten. Als Tunesisch-Nederlandse beweegt Nour Jordan zich constant tussen twee werelden, maar door haar gebrekkige Tunesisch valt ze vaak tussen wal en schip. Deze hoopvolle spoken word artiest gaat in Ghriba op zoek naar hoe de moedertaal invloed heeft op wie je bent en je gevoel van thuis. Hoe verhoudt zij zich tot deze fysieke en gevoelsmatige tussenruimtes die ze dagelijks tegenkomt? Wat kan ze doen om zich thuis te voelen in deze plekken? Nour onderzoekt of ze via taal uit de tussenwereld kan klimmen.

De Keververzamelaar - Linde van Wingerden

Linde van Wingerden schrijft essays en podiumpoëzie, die vaak gaan over het gevoel nergens te passen en toch thuis te komen in jezelf. Het liefste smokkelt die queers en kevers elk gedicht in. ��De Keververzamelaar' is een combinatie van poëtische teksten, elektronische muziek gemaakt door Tom van Racmuf Beats, en het uitzonderlijke perspectief van het alien-achtige personage de keververzamelaar. Linde kruipt in de huid van dit personage om thema's als neurodivergentie, eenzaamheid en anders-zijn te onderzoeken en uiteindelijk dichter uit te komen bij zichzelf.

Weet jij hier de weg - Nadine Rypkema


Een solo-theaterconcert over het vinden van de weg in een onbekende, prachtige, maar soms eenzame wereld. Dansend op de grenzen tussen storytelling, spoken word en muziek onderzoekt Nadine samen met het publiek wat eenzaamheid is en hoe we de verbinding met de medemens proberen terug te vinden.

Nadine doet het net even anders dan andere songwriters. Haar verwondering door het alledaagse vertaalt ze naar poëtische teksten verwikkeld in jazzy melodieën en akkoorden. Met haar warme stem en sterke beheersing van de klassieke gitaar weet ze een intieme sfeer te creëren op het podium. Ze verbindt haar composities aan elkaar met gesproken verhaallijnen. Een mix tussen pop, jazz en klassiek, gedragen door poëtische en verhalende woordkunst.

Sanjaya is een gevoelige filosofische maker. In Adopted en Adapted bevraagt hij grenzen en daagt zichzelf en anderen uit om samen begaanbare grond te creëren in de liminal space. Zijn adoptie en de bijbehorende multidimensionale en multiculturele tussenruimte is de inspiratie van zijn huidige projecten.

Lin An Phoa is schrijver en taalwetenschapper. Hoewel dans haar eerste uitlaatklep was, staat nu het woord centraal in haar werk. Ze schrijft poëzie en treedt op als spoken word-artiest. In haar fysieke en kritische teksten onderzoekt ze de verwachtingen en patronen van de systemen waarin we leven, in een poging tot verbinding, verzachting en verandering. Waar de taal soms stug en hoofdelijk kan zijn, zoekt Lin An naar manieren om van lichaam tot lichaam te spreken.

Host: Houda Bibouda

Houda is spokenword artiest en schrijft onder het pseudoniem Tough and Vulnerable. De kracht in Houda’s voordrachten is dat zij zonder angst haar kwetsbaarheid toont. Op het podium legt ze krachtig de vinger op de zere plek

 

Full Circle Poetry Circle

Data
di 31 okt20:00 - 22:30
Locatie
Theater Bellevue
Leidsekade 90
1017 PN Amsterdam
toon in Google Maps