Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Theater en podiumkunsten

FRAMED - Conny Janssen Danst

‘FRAMED’ is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samen komen en een gezamenlijke wereld creëren. Deze voorstelling is te zien in theater Meervaart.

FRAMED - Conny Janssen Danst

Speeldata
zaterdag 13 mei 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

Visie op de Stad

In de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life; verschillende levens in de stad. Ieder persoon in zijn eigen ritme en routine, met eigen verlangens en gedachten.

Aan de hand van een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken, zonder dat zij dat zelf beseffen.

In ‘FRAMED’ is een grote rol weggelegd voor video. Conny Janssen werkt daarvoor samen met decorontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta. Een LED-scherm van 33 m2 representeert als een abstract schilderij de huid van de stad. De getoonde filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. 

De muziek in ‘FRAMED’ is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en filmisch stadse soundscapes.

Conny Janssen

Conny Janssen kiest voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen. 

LET OP: In ‘FRAMED’ komen lichtflitsen en stroboscopische effecten voor. Dit kan bij mensen met epilepsie mogelijk een aanval uitlokken.

FRAMED - Conny Janssen Danst

Speeldata
zaterdag 13 mei 2023 om 20:15
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam