Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Theater en podiumkunsten

Fo Fasi Fu Anyame - Naks Wan Rutu

'Fo Fasi fu Anyame' is de spirituele reis van de gemeenschap naar Anyame. Anyame is Alles en Niets. Hij is wat je ziet en wat je niet ziet.

Fo Fasi Fu Anyame - Naks Wan Rutu

Data
zo 28 jul15:00 - 16:30
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

Aarde, water, lucht en bos

Toka-ya Quassie, een zelfverzekerde Winti-gelovige zal u mee nemen op een spirituele reis om kennis te maken met de eigenschappen van Anyame. Zijn verhaal benadrukt het belang van verbondenheid met de natuur, het eren van voorouders en het volgen van de 4 paden - aarde, water, lucht en bos - als manieren om spirituele verlichting en de aanwezigheid van Anyame te bereiken.

Elk pad vertegenwoordigt een aspect van de natuur en biedt lessen en rituelen die de gemeenschap verbinden met de essentie van het leven. Uiteindelijk komt de boodschap naar voren dat Anyame overal te vinden is, en dat het oproepen van de kracht en begeleiding van voorouders essentieel is voor een spirituele reis.

Over Naks Wan Rutu

NAKS Wan Rutu NAKS Wan Rutu is een jeugdafdeling van de organisatie NAKS, welke haar oorsprong kent vanaf 3 oktober 2000. Organisatie NAKS is opgericht in het jaar 1947. In de afgelopen twee decennia heeft NAKS Wan Rutu met succes bijgedragen aan het behoud en de bevordering van de Afro-Surinaamse dans, en tevens aan de bewustwording rondom het slavernijverleden.

Door het organiseren van diverse dansworkshops voor de gemeenschap, indrukwekkende dansvoorstellingen en zelfs door het pionieren met de eerste Afro-Surinaamse dansconferentie vorig jaar, heeft deze organisatie een blijvende impact gehad. Niet alleen heeft NAKS Wan Rutu de danswereld verrijkt, maar het heeft tevens een waardevolle brug geslagen tussen erfgoed, kunst en gemeenschap, en daarmee een erfenis gecreëerd die voor altijd zal voortleven. 

Fo Fasi Fu Anyame - Naks Wan Rutu

Data
zo 28 jul15:00 - 16:30
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact